Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Adam Woods

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den första deltävlingen i Malmö den 3:e februari presenterar vi Adam Woods med bidraget ”Supernatural” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Adam Woods?

Adam Woods, eller Adam Allskog som han egentligen heter, är född den 14:e mars 2001 och uppvuxen på Resarö. Många känner nog igen Adam från när han deltog i Melodifestivalen förra året (2023) tillsammans med Jon Henrik Fjällgren och Arc North med bidraget Where You Are (Sávežan) som först vann sin deltävling och därefter blev fyra i finalen. Innan dess hade Adam bland annat testat lyckan med att söka till Idol två gånger.

Efter samarbetet i Melodifestivalen har Adam Woods gett ut singlarna Close Enough”, ”Lose My Mindoch Monster, och anno 2024 ska han nu ge sig i kast med sitt andra Melodifestivaläventyr, den här gången själv på scenen med låten ”Supernatural” som han har skapat ihop med låtskrivarna Calle Hellberg, Jonna Hall och William Segerdahl.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 3:e februari sänds den första deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Malmö Arena i Malmö. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Adam Woods – ”Supernatural”
  • Elisa Lindström – ”Forever Yours”
  • Lisa Ajax – ”Awful Liar”
  • Melina Borglowe – ”Min melodi”
  • Samir & Viktor – ”Hela världen väntar”
  • Smash Into Pieces – ”Heroes Are Calling”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera