Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Samir & Viktor

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den första deltävlingen i Malmö den 3:e februari presenterar vi duon Samir & Viktor med bidraget ”Hela världen väntar” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vilka är Samir & Viktor?

Duon Samir Badran (född 25:e maj 1990 i Stockholm) och Viktor Frisk (född 2:a mars 1995 i Öja) slog igenom på varsitt håll i sociala medier under början av 2010-talet. År 2014 bildade de en musikduo som fick deras förnamn Samir & Viktor.

Första låten som de gav ut hette Success och det var precis vad den också blev. Den följdes upp året därpå av partylåten Groupiesom de framförde i Melodifestivalen och tog sig till en åttondeplats via Andra chansen. Ytterligare ett år senare tävlade de med ännu en partylåt i Melodifestivalen som hette Bada nakna. Även nu blev det finalplats via Andra chansen om än att de slutade sist av finalisterna. Bättre gick det när de 2018 ställde upp med låten Shuffla som gick direkt till final och slutade på fjärde plats.

Under årens lopp har duon också gett ut andra partylåtar, exempelvis Kung”, ”Saxofuckingfon”, ”Rakt in i kakletoch Put your hands up för Sverige(den sistnämnda låten gjordes tillsammans med Anis Don Demina). Men under coronapandemiåret 2020 meddelade de efter ett antal låtsläpp att de skulle ta en paus på obestämd framtid, inte minst då Samir omskolade sig till mäklare. Ifjol var de dock tillbaka igen när de släppte låten Skål och i år är de med i Melodifestivalen för fjärde gången.

Den här gången heter deras låt ”Hela världen väntar” och den är gjord av David Kreuger, Fredrik Kempe och Niklas Carson Mattsson. Det här är för övrigt första gången sedan 2021 som Fredrik Kempe har med ett tävlingsbidrag i Melodifestivalen.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 3:e februari sänds den första deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Malmö Arena i Malmö. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Adam Woods – ”Supernatural”
  • Elisa Lindström – ”Forever Yours”
  • Lisa Ajax – ”Awful Liar”
  • Melina Borglowe – ”Min melodi”
  • Samir & Viktor – ”Hela världen väntar”
  • Smash Into Pieces – ”Heroes Are Calling”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera