Intervju med Samir & Viktor (Melodifestivalen 2024)

Foto: ESC-Panelen

PANELENS INTERVJU. Inför den första deltävlingen i Melodifestivalen 2024 fick våra reportrar på plats i Malmö en pratstund med duon Samir & Viktor som är en av de tävlande i startfältet.

 

Duon Samir Badran och Viktor Frisk slog igenom på varsitt håll i sociala medier under början av 2010-talet. År 2014 bildade de en musikduo som fick deras förnamn Samir & Viktor och de har sedan dess tävlat tre gånger i Melodifestivalen med partylåtarna Groupie (2015), Bada nakna (2016) och Shuffla (2018). Gemensamt för dessa tre låtar är att de gick alla till final men de senaste åren har duon haft en paus från musiken, inte minst då Samir omskolade sig till mäklare. Ifjol var de dock tillbaka igen när de släppte låten Skål och i år är de med i Melodifestivalen för fjärde gången.

Låten de tävlar med heter ”Hela världen väntar” och beskrivs som Bada Nakna 2.0. eller kanske lite mer som Samir & Viktor 3.0.

– Oj det var en bra fråga för vi satt och diskutera med Fredrik Kempe som har gjort våra övriga hits att man måste svänga musiken åt vad publiken vill ha. Kollar man mycket på TikTok så är det lite snabbare tempo, säger Viktor Frisk.

 

Är ni perfektionister, vinnarskallar eller bara good to be here?

– Good to be here, svarar Viktor Frisk.

– Perfektionist och det sista för att vi vill fortfarande ha ett jävligt nice nummer såklart. Och så jävligt roligt att vara här. Vinnarskalle, ja, det beror på vi är ju vinnarskallar också vi vill ju vinna såklart men sen så är det upp till folket, inflikar Samir Badran.

– Om vi är topp 4 är vi jättetacksamma, för vi har väntat på det här i flera år och nu ska vi äntligen få göra det här, tillägger Viktor Frisk.

 

Finns hemliga planer på en fortsättning

De berättar vidare att det finns planer på en fortsättning med mer musik men vad det  kommer att bli är än så länge en hemlighet. Däremot verkar de vara mer avslappnade den här gången även om Viktor Frisk beskriver känslan av att man blir jättenervös när man ska gå på scenen. Då är det tur att de har med sig ett bra team.

– Sedan har vi med oss ett bra team som är väldigt lugna, så här lugn och skön, säger Samir Badran.

– Han (Niklas Carson Mattsson, en av låtskrivarna bakom årets låt, reds.anm) har skött allt med Loreen, inflikar Viktor Frisk.

 

Hur det än går för ”Hela världen väntar” kan vi tala om att låten är gjord av trion David Kreuger, Fredrik Kempe och Niklas Carson Mattsson. Det här är för övrigt första gången sedan 2021 som Fredrik Kempe har med ett tävlingsbidrag i Melodifestivalen. Det är också första gången duon får gå ut som startnummer 2 i en deltävling. Med det sagt vill vi passa på att önska Samir & Viktor stort lycka till i Melodifestivalen 2024.

 


 

Kommentera