Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Clara Klingenström

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den tredje deltävlingen i Växjö den 17:e februari presenterar vi Clara Klingenström med bidraget ”Aldrig mer” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Clara Klingenström?

Clara Klingenström, född den 21:a februari 1995 i Visby på Gotland, har alltid hållit på med musik. 2019 släppte hon sin debutsingel Ensam i en stad men hon sökte även in till Melodifestivalen 2011 via den dåvarande webbjokertävlingen med låten ”Mr lonely man”. Dessutom har hon deltagit i Region Gotlands Musik direkt två gånger och 2012 vann hon P4 Gotlands uttagning till P4 Nästa (dåvarande Svensktoppen Nästa) med låten “It makes me crazy”.

År 2021 fick hon tävla i Melodifestivalen och tävlingsbidraget Behöver inte dig idagtog sig till final via Andra chansen där hon slutade på femte plats. Låten blev en succé på både Svensktoppen och Digilistan det året. Nu är hon tillbaka igen med låten ”Aldrig mer” som hon precis som med sitt föregående Melodifestivalbidrag har skapat ihop med två av Melodifestivalens mest rutinerade låtskrivare: Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 17:e februari sänds den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från VIDA Arena i Växjö. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Cazzi Opeia – ”Give My Heart a Break”
  • Clara Klingenström – ”Aldrig mer”
  • Gunilla Persson – ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”
  • Jacqline Moss – ”Effortless”
  • Kim Cesarion – ”Take My Breath Away”
  • Klaudy – ”För dig”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera