Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Medina

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den femte deltävlingen i Karlstad den 2:a mars presenterar vi gruppen Medina med bidraget ”Que Sera” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vilka är Medina?

Medina bildades år 2003 av Sami Rekik och Ali Jammali från Stockholm och Göteborg. Från det att de träffades 2002 och fram till 2018 spelade de ihop och de hann släppa en rad singlar och en mängd album. Under den här perioden hann de även med att starta eget produktionsbolag. Flera av deras låtar har blivit stora hits exempelvis Där palmerna bor, Miss Decibel och Se på mig nu, bara för att nämna några av deras låtar.

2018 bestämde sig Sami och Ali för att lägga ned Medina och fram tills nu har de hållit på med andra projekt. Exempelvis tävlade Sami ihop med WAHL i fjolårets Melodifestival med bidraget 90-taletsom dock åkte ut direkt i sin deltävling. Men i Melodifestivalen 2022 gjorde Medina en comeback och debut i Melodifestivalen – både med sitt bidrag ”In i dimman” samt som två av låtskrivarna bakom Liamoos låt ”Bluffin”. Bägge bidragen tog sig till final och slutade i toppen.

Nu 2024 är Medina tillbaka igen med låten Que Sera” som de har skapat ihop med låtskrivarna Anderz Wrethov och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 2:a mars sänds den femte deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Löfbergs Arena i Karlstad. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Annika Wickihalder – ”Light”
  • Chelsea Muco – ”Controlla”
  • Elecktra – ”Banne maj”
  • Jay Smith – ”Back to My Roots”
  • Marcus & Martinus – ”Unforgettable”
  • Medina – ”Que Sera”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera