Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Dear Sara

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den andra deltävlingen i Göteborg den 10:e februari presenterar vi Dear Sara med bidraget ”The Silence After You” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Dear Sara?

Den svensk-samiska sångerskan Sara Nutti, här mer känd som Dear Sara, är född den 28:e januari 1996 i Karesuando. Hon blev känd för publiken när hon medverkade i den hittills enda säsong av X Factor i Sverige 2012 då hon tog sig hela vägen men åkte ut precis innan finalen. 2021 släppte hon låten Something You Should Knowunder sitt nuvarande artistnamn som följdes upp med en EP samma år. Hon har även samarbetat en del med sin syster Hanna inom musiken och släppt fler låtar sedan dess. Ett exempel är låten Do Better”.

Nu är det dags för henne att ställa upp i Melodifestivalen vilket hon gör med bidraget ”The Silence After You” som är gjord av hennes själv tillsammans med Benjamin Rosenbohm, Jonas Thander och Marcus Winther-John.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 10:e februari sänds den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Scandinavium i Göteborg. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • C-Joe – ”Ahumma”
  • Dear Sara – ”The Silence After You”
  • Engmans Kapell – ”Norrland”
  • Fröken Snusk – ”Unga & fria”
  • Liamoo – ”Dragon”
  • Maria Sur – ”When I’m Gone”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera