Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Gunilla Persson

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den tredje deltävlingen i Växjö den 17:e februari presenterar vi Gunilla Persson med bidraget ”I Won’t Shake (La La Gunilla)” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Gunilla Persson?

Gunilla Persson är född den 31:a december 1958 i Norrköping men har bott större delen av sitt liv i USA. Hon har arbetat som både fotomodell, journalist och artist men är nog mest känd från den svenska realityserien Svenska Hollywoodfruar (och andra av dessa serier med liknande namn) som sändes i TV3 under flera år. I serien fick man följa några kända svenskamerikaner som Gunilla Persson i hennes och hennes familjs vardagsliv.

Nu ska Gunilla Persson för första gången tävla i Melodifestivalen och bidraget hon ska framföra heter ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”. Låten är gjord av Fredrik Andersson och är för övrigt den enda låt av alla årets 30 bidrag som bara har en låtskrivare på upphovet. Fredrik Andersson känner vi igen från förr då han har varit med på upphovet bakom såväl Frans’ vinnarlåt If I Were Sorry i Melodifestivalen 2016 som när Björn Ranelid ft. Sara Li tävlade med Mirakeli Melodifestivalen 2012.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 17:e februari sänds den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från VIDA Arena i Växjö. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Cazzi Opeia – ”Give My Heart a Break”
  • Clara Klingenström – ”Aldrig mer”
  • Gunilla Persson – ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”
  • Jacqline Moss – ”Effortless”
  • Kim Cesarion – ”Take My Breath Away”
  • Klaudy – ”För dig”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera