Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Albin Tingwall

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den fjärde deltävlingen i Eskilstuna den 24:e februari presenterar vi Albin Tingwall med bidraget ”Done Getting Over You” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Albin Tingwall?

Albin Tingwall är född den 25:e juli 2003 i Sigtuna. Publikt slog han igenom 2022 när han sökte till Idol i TV4 och kom med från första audition via slutaudition och kvalveckan till veckofinalerna. Han röstades sedan kvar vecka efter vecka till den stora finalen där han mötte Nike Sellmar där han slutade på andra plats. Han har därefter gett ut två singlar (How Am I Supposed to Live Without You” som cover och sin egna låt Something About You).

I år, 2024, ställer han för första gången upp i Melodifestivalen med låten ”Done Getting Over You” som är gjord av låtskrivartrion Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb. Det är ett rutinerat låtskrivargäng som har ESC-vinnarlåtar på sina CV:n!

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 24:e februari sänds den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Stiga Sports Arena i Eskilstuna. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Albin Tingwall – ”Done Getting Over You”
  • Danny Saucedo – ”Happy That You Found Me”
  • Dotter – ”It’s Not Easy to Write a Love Song”
  • Lasse Stefanz – ”En sång om sommaren”
  • Lia Larsson – ”30 km/h”
  • Scarlet – ”Circus X”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera