Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Maria Sur

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den andra deltävlingen i Göteborg den 10:e februari presenterar vi Maria Sur med bidraget ”When I’m Gone” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Maria Sur?

Sångerskan Maria Sur, född 31:a december 2004 i Zaporizjzja i Ukraina, deltog bland annat i Ukrainas X Factor 2018 (då som 14-åring) och The Voice 2022. Den senare tävlingen avbröts dock i samband med att Ryssland invaderade Ukraina och Maria och hennes mamma flydde och hamnade i Sverige där Maria kom att få skivkontrakt efter att hon uppträtt på en välgörenhetsgala. Det ena ledde till det andra och vintern 2023 tävlade hon i Melodifestivalen med låten Never Give Up som tog sig till final och var sedan förhandstippad att placera sig högt även om det slutade med en niondeplats.

Efter Melodifestivalen har Maria Sur bland annat medverkat på förra sommarens Diggiloo-turné och under 2022 gav hon även ut låten That’s The Way”.

Ett år efter senaste försöket deltar hon igen i Melodifestivalen, den här gången med låten ”When I’m Gone” som hon har varit med och skapat tillsammans med låtskrivarna Anderz Wrethov, Jimmy Thörnfeldt och Julie ”Kill J” Aagaard.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 10:e februari sänds den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Scandinavium i Göteborg. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • C-Joe – ”Ahumma”
  • Dear Sara – ”The Silence After You”
  • Engmans Kapell – ”Norrland”
  • Fröken Snusk – ”Unga & fria”
  • Liamoo – ”Dragon”
  • Maria Sur – ”When I’m Gone”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera