Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Melina Borglowe

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den första deltävlingen i Malmö den 3:e februari presenterar vi Melina Borglowe med bidraget ”Min melodi” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Melina Borglowe?

26-åriga Melina Borglowe kommer från Växjö och har hållit på med musiken ända sedan barnsben. Hon har även uppträtt på många olika tillställningar från mindre gig till musiktävlingar, även om det nu är debut för henne i den här musiktävlingen. Sin första singel hette Sunflower Meadow och den släppte hon 2014. Den har sedan följts upp med ytterligare engelskspråkiga låtar. Men nu på 2020-talet har hon istället valt att sjunga på svenska, vilket hon också gör i Melodifestivalen med bidraget ”Min melodi”.

Låten är skapad av henne själv tillsammans med Andreas Mattsson och låtskrivarveteranen Thomas G:son.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 3:e februari sänds den första deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Malmö Arena i Malmö. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Adam Woods – ”Supernatural”
  • Elisa Lindström – ”Forever Yours”
  • Lisa Ajax – ”Awful Liar”
  • Melina Borglowe – ”Min melodi”
  • Samir & Viktor – ”Hela världen väntar”
  • Smash Into Pieces – ”Heroes Are Calling”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera