Intervju med Melina Borglowe (Melodifestivalen 2024)

Foto: ESC-Panelen

PANELENS INTERVJU. Inför den första deltävlingen i Melodifestivalen 2024 fick våra reportrar på plats i Malmö en pratstund med Melina Borglowe som är en av de tävlande i startfältet.

 

26-åriga Melina Borglowe kommer från Växjö och har hållit på med musiken ända sedan barnsben. En av hennes inspirationer är hennes pappa men hon har även influerats av artister som Håkan Hellström och Beatles som hon har lyssnat på mycket.

– Men jag gillar också One Direction och Harry Styles, säger Melina med ett leende.

 

Har uppträtt på många scener

Genom åren har Melina uppträtt på många olika tillställningar, allt från mindre gig till musiktävlingar. Hon har dock haft en musikalisk paus för några år sedan då hon kände att hon behövde hitta någon grundtrygghet i sig själv. Hon ville kunna försörja sig på musiken och för att hitta en trygghet i det valde hon att skaffa en anställning som audionom och bilda familj och nu kombinera det med musiken, vilket hon beskriver som det bästa av två världar.

Hennes debutsingel 2014 hette Sunflower Meadow och den har följts upp med ytterligare engelskspråkiga låtar. Men nu på 2020-talet har hon istället valt att sjunga på svenska, vilket hon också gör i Melodifestivalen med bidraget ”Min melodi” som är en avskalad låt.

– Det är gitarr, stråk, bas. Det är grunden till den här låten. Det är en kärleksförklaring den här låten, den handlar om hur kärleken är grunden till att få lust till att skapa och vara kreativ och göra musik, berättar Melina.

 

Har låten marinerat länge eller har den kommit upp på ganska kort tid?

– Precis den kom upp tätt inpå sista inskicket till Mello. Vi skrev den en och en halv vecka innan sista inskicket, säger Melina.

 

Fick låten skickad till sig

Låten har Melina Borglowe gjort tillsammans med Andreas Mattsson och låtskrivarveteranen Thomas G:son, den senare som ju har haft med tal bidrag i det här sammanhanget varav två vinnarmelodier. Hon berättar att låten kom till på det sättet att musiken skrevs av Mattsson och G:son som sedan skickade över allt till henne. Sedan ägnade hon två dagar åt att skriva texten och spela in den.

– Sedan skickar man fram och tillbaka och tankar på hur man vill att prodden ska vara, men vi höll det verkligen väldigt avskalat från början och det är där vi landade i slutändan, säger Melina.

 

En ära att få representera Sverige

Melina tävlar i den första deltävlingen i årets startfält och om det skulle gå hela vägen, dvs först till final i Sverige och sedan till Eurovision beskriver hon skulle vara som en ära.

– Det har alltid varit en dröm att vara med i Mello, säger Melina.

– Jag älskar Eurovision och Mello, tillägger hon.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Melina Borglowe stort lycka till i Melodifestivalen 2024.

 


 

Kommentera