Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna C-Joe

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den andra deltävlingen i Göteborg den 10:e februari presenterar vi C-Joe med bidraget ”Ahumma” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är C-Joe?

Charles Koroma, eller C-Joe som är hans artistnamn, är född den 20:e januari 1992. Han föddes i Sierra Leone och växte upp i Gävle. Även om han i år debuterar i Melodifestivalsammanhanget med bidraget ”Ahumma” (gjord av honom själv tillsammans med Diana Kambugu, Michael Didriksson, Palle Hammarlund, Tony Malm och Twice Ice) har han sedan flera år givit ut musik som exempelvis låtarna  Kan du lyssna på mig”, ”No Other Girl”, ”Love on the Dance Floor och Money. Han är ett känt namn både hemma i Gävle men även internationellt.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 10:e februari sänds den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Scandinavium i Göteborg. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • C-Joe – ”Ahumma”
  • Dear Sara – ”The Silence After You”
  • Engmans Kapell – ”Norrland”
  • Fröken Snusk – ”Unga & fria”
  • Liamoo – ”Dragon”
  • Maria Sur – ”When I’m Gone”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera