Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Marcus & Martinus

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den femte deltävlingen i Karlstad den 2:a mars presenterar vi tvillingduon Marcus & Martinus med bidraget ”Unforgettable” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vilka är Marcus & Martinus?

Den norska tvillingduon Marcus & Martinus (Marcus och Martinus Gunnarsen från Trofors i Norge, födda 21 februari 2002) slog igenom som tioåringar i Norsk MGP junior och har fortsatt med musiken sedan dess. Både i hemlandet men även i Sverige är det mycket populära, inte minst med låten Elektrisk men de har såklart också andra hits på sina CV:n. 2022 vann de Masked Singers Sverige i TV4 och de har sedan dess haft sin bas i Sverige.

Under Melodifestivalen 2023 deltog duon i Melodifestivalen med bidraget Air som tog de raka vägen till final där de var Loreens närmaste konkurrent till vinsten. Det slutade med en andraplats men populariteten slutade inte för det, tvärtom ökade den. Med andraplatsen i bagaget ska Marcus & Martinus tävla igen i Melodifestivalen, den här gången med låten ”Unforgettable” som de likt föregående års bidrag har skapat tillsammans med låtskrivarna Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb. Skillnaden den här gången är att de medverkar i den avslutande deltävlingen.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 2:a mars sänds den femte deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Löfbergs Arena i Karlstad. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Annika Wickihalder – ”Light”
  • Chelsea Muco – ”Controlla”
  • Elecktra – ”Banne maj”
  • Jay Smith – ”Back to My Roots”
  • Marcus & Martinus – ”Unforgettable”
  • Medina – ”Que Sera”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera