Melodifestivalfinalist 2024: Marcus & Martinus

Foto: ESC-Panelen

PANELEN PRESENTERAR. Inför finalen i Melodifestivalen 2024 presenterar vi Marcus & Martinus som är en av de 12 tävlande.

 

Fakta

Marcus & Martinus
”Unforgettable”

Bidraget är gjort av
Joy Deb, Linnea Deb, Marcus Gunnarsen, Martinus Gunnarsen, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt

Bidraget har startnummer
7 av 12 i finalen

Marcus & Martinus’ tidigare medverkan i nationella uttagningar (som inte gav någon ESC-resa)

  • ”Air”
  • (tvåa i finalen 2023)

Vilka är Marcus & Martinus?

Den norska tvillingduon Marcus & Martinus (Marcus och Martinus Gunnarsen från Trofors i Norge, födda 21 februari 2002) slog igenom som tioåringar i Norsk MGP junior och har fortsatt med musiken sedan dess. Både i hemlandet men även i Sverige är det mycket populära, inte minst med låten Elektrisk men de har såklart också andra hits på sina CV:n. 2022 vann de Masked Singers Sverige i TV4 och de har sedan dess haft sin bas i Sverige.

Under Melodifestivalen 2023 deltog duon i Melodifestivalen med bidraget Air som tog de raka vägen till final där de var Loreens närmaste konkurrent till vinsten. Det slutade med en andraplats men populariteten slutade inte för det, tvärtom ökade den. Med andraplatsen i bagaget ska Marcus & Martinus tävla igen i Melodifestivalen, den här gången med låten ”Unforgettable” som de likt föregående års bidrag tog dem direkt till final.

 

En fantastisk scenshow

Den låt som Marcus & Martinus ska tävla med heter ”Unforgettable” som de likt föregående års bidrag har skapat tillsammans med låtskrivarna Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb. Låten beskriver påminner i samma musikstil som förra årets låt men att det är en uppgradering.

– Den är lite tuffare men det kommer att bli en fantastisk scenshow. Den är en uppgradering där också, vi gick från den lilla fyrkanten till att bruka hela scenen och vi ska ha med dansare så det kommer till att bli en fantastisk show. Vi har stått på scenen i 12 år nu och det är viktigt att vi visar den erfarenhet vi har som entertainers och performers.

 

Hur kändes det när ni var med ifjol och fick en sådan stor succé?

– Först och främst blir man glad, samtidigt borde vi tänka på hur fantastiskt det är att så många svenskar tror på två norrmän att vi fick en andraplats i Mello, det blev vi så otroligt glada för att få den supporten från Sverige. Det var därför det var svårt att säga nej till att vara med igen. Vi är så taggade och vi ska göra allt för att få visa att vi har lust att representera Sverige för det hade varit en stor ära.

 

Vilka lärdomar tar ni med er från förra året?

– Nu vet vi hur stort det är för Sverige att vara med i Mello, det är en väldigt stor sak att vara med i. Och vi vet ju vilken ära det är att få vara med i Mello och allt det, det är mycket press runt det men vi ska se till att njuta de tre minuter vi står på scenen. Vi gör så mycket jobb för att de tre minuterna ska bli bra. Det är viktigt att njuta och inte tänka på det.

 

Storfavoriter till vinsten – enligt spelbolagen

Hos spelbolagen har det sedan i princip startfältet meddelades i slutet av 2023 varit Marcus & Martinus som haft förstaplatsen och den positionen har (i skrivande stund) växt till nästan det som Loreen hade för ett år sedan. Tidigare har vi frågat hur de ser på det stöd som de uppenbarligen har enligt spelbolagen och då svarade de så här:

– Först och främst är det en ära för folk tycker om oss och de tror att vi kan vinna Melodifestivalen och det är något stort. Sedan är det mycket press bakom det, för de tror att då måste vi ge en väldigt bra show så då är det lite press på oss. Men vi ska bara ha roligt och prestera.

 

Vad är målet annars, är det att vinna eller skapa en hit?

– Vi är två människor som är tävlingsmänniskor så självklart vill man ta sig så långt som möjligt. Men vi är här för att vi har lust att representera Sverige i Eurovision, vi har lust att visa dem att vi kan hjälpa dem med detta så vi ska ge dem en fantastisk show och bara köra på. Det är en fantastisk stund att vara med i Mello-bubblan och njuta och göra det bästa av det.

 

Med det vill vi passa på att önska Marcus & Martinus stort lycka till i finalen i Melodifestivalen 2024.

 

 


 

Kommentera