Melodifestivalfinalist 2024: Jacqline

Foto: ESC-Panelen

PANELEN PRESENTERAR. Inför finalen i Melodifestivalen 2024 presenterar vi Jacqline som är en av de 12 tävlande.

 

Fakta

Jacqline
”Effortless”

Bidraget är gjort av
Moa Carlebecker, Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dino Medanhodzic och Jacqline Mossberg Mounkassa

Bidraget har startnummer
11 av 12 i finalen

Jacqlines tidigare medverkan i nationella uttagningar (som inte gav någon ESC-resa):
Debutant

Vem är Jacqline?

Jacqline Mossberg Mounkassa, eller bara Jacqline Moss, är född den 2:a juli 1998 i Järna. Hon slog igenom publikt i Idol 2021 men under våren 2021 släppte hon en första singel som hette Do It Better. Senare under hösten sökte hon in till Idol via momentet Idolraketen och tog sig till kvalveckan där hon röstades vidare till veckofinalerna. Hon blev sedan kvarröstad vecka för vecka tills finalen där hon hamnade på andra plats. Ifjol släppte hon även låten Question My Love”.

I år gick hon direkt till final från sin deltävling med bidraget ”Effortless” och så här såg det framträdandet ut.

 

Tävlar i Melodifestivalen

”Effortless” är gjord av henne själv tillsammans med Dino Medanhodzic, Jimmy Jansson, Moa Carlebecker och Thomas G:son. Alla hennes med-låtskrivare har haft stora framgångar förut i det här sammanhanget, inte minst Jansson, Carlebecker och G:son som alla tre var med och gjorde förra årets Melodifestival- och Eurovision-vinnarlåt. För oss berättar Jacqline att hon gillade det hon fick höra på en gång, även om det här är den mer poppiga sidan av henne.

– Jag fick lite låtar skickade till mig och så kände jag att den här var ’the one’. Så gick jag in och la lite mina egna touches i lyriken.

 

Var det en självklarhet för dig att ställa upp i år?

– Nej det var ingen självklarhet, men det var rätt tid att göra det nu.

 

Ett nummer med mycket dans

Jacqline utlovar att hennes scenframträdande kommer att innehålla mycket dans och att det är ett nummer där inget står stilla.

– Det kommer vara coolt, säger hon.

 

Hur det än går ser hon just nu tävlingen som att hon tävlar mot sig själv, att alltid sträva till att vara bättre än man var innan. Men självklart vill hon såklart att det ska gå bra för själva låten.

– Det är klart att det är alltid kul att vinna, men det är kul om folk gillar det. Det får visa sig då i rösterna, sa hon i en tidigare intervju med oss.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Jacqline stort lycka till i finalen i Melodifestivalen 2024.

 

 


 

Kommentera