Intervju med Marcus & Martinus (inför Melodifestivalen 2024)

Foto: ESC-Panelen

PANELENS INTERVJU. Inför lördagens deltävling i Karlstad fick vi en pratstund med tvillingbröderna Marcus & Martinus som tävlar med bidraget ”Unforgettable”.

 

Den norska tvillingduon Marcus & Martinus (Marcus och Martinus Gunnarsen från Trofors i Norge) slog igenom stort som tioåringar i Norsk MGP junior och har sedan dess med stor framgång uppträtt på alla möjliga scener och sammanhang. Förra året blev det stor succé när de deltog i Melodifestivalen med bidraget Air som tog de raka vägen till final där de var Loreens närmaste konkurrent till vinsten. Det slutade med en andraplats, vilket i och för sig var en vinst i sig själv då succén blev än större. Nu är de tillbaka igen som tävlande akt och just nu pågår deras förberedelser på plats i Karlstad som de beskriver som att de går mycket bra.

– Det är mycket att göra i Mello-bubblan men det är som det ska vara och det gillar vi. Det passar vår personlighet mycket, vi är glada att vara tillbaka.

 

Hur kändes det senast ni var med?

– Först och främst blir man glad, samtidigt borde vi tänka på hur fantastiskt det är att så många svenskar tror på två norrmän att vi fick en andraplats i Mello, det blev vi så otroligt glada för att få den supporten från Sverige. Det var därför det var svårt att säga nej till att vara med igen. Vi är så taggade och vi ska göra allt för att få visa att vi har lust att representera Sverige för det hade varit en stor ära.

 

Vilka lärdomar tar ni med er från förra året?

– Nu vet vi hur stort det är för Sverige att vara med i Mello, det är en väldigt stor sak att vara med i. Och vi vet ju vilken ära det är att få vara med i Mello och allt det, det är mycket press runt det men vi ska se till att njuta de tre minuter vi står på scenen. Vi gör så mycket jobb för att de tre minuterna ska bli bra. Det är viktigt att njuta och inte tänka på det.

 

Får inleda deltävlingen (istället för att avsluta)

En skillnad mot förra året när de tävlade var att de då fick avsluta sin deltävling, den här gången får de istället inleda. Vi var nyfikna att få veta om den detaljen har stor betydelse för dem.

– Vi ska i alla fall ge publiken en liten chock hoppas vi och så får vi igång publiken så att de är redo för fler fantastiska bidrag. Men det blir väldigt roligt att få starta hela showen. För en gångs skull får vi sitta i Green room och titta på de andra, för ifjol fick vi inte titta på någon som helst då vi var sist ut.

 

Den låt som Marcus & Martinus ska tävla med heter ”Unforgettable” som de likt föregående års bidrag har skapat tillsammans med låtskrivarna Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb. Låten beskriver påminner i samma musikstil som förra årets låt men att det är en uppgradering.

– Den är lite tuffare men det kommer att bli en fantastisk scenshow. Den är en uppgradering där också, vi gick från den lilla fyrkanten till att bruka hela scenen och vi ska ha med dansare så det kommer till att bli en fantastisk show. Vi har stått på scenen i 12 år nu och det är viktigt att vi visar den erfarenhet vi har som entertainers och performers.

 

Storfavoriter till vinsten – enligt spelbolagen

Hos spelbolagen har det sedan i princip startfältet meddelades i slutet av 2023 varit Marcus & Martinus som haft förstaplatsen och den positionen har (i skrivande stund) växt till nästan det som Loreen hade för ett år sedan. Hur ser bröderna på det stöd som de uppenbarligen har enligt spelbolagen?

– Först och främst är det en ära för folk tycker om oss och de tror att vi kan vinna Melodifestivalen och det är något stort. Sedan är det mycket press bakom det, för de tror att då måste vi ge en väldigt bra show så då är det lite press på oss. Men vi ska bara ha roligt och prestera.

 

Vad är målet annars, är det att vinna eller skapa en hit?

– Vi är två människor som är tävlingsmänniskor så självklart vill man ta sig så långt som möjligt. Men vi är här för att vi har lust att representera Sverige i Eurovision, vi har lust att visa dem att vi kan hjälpa dem med detta så vi ska ge dem en fantastisk show och bara köra på. Det är en fantastisk stund att vara med i Mello-bubblan och njuta och göra det bästa av det.

 

Hur det än går på lördag och eventuellt om bidraget kvalar vidare eller ej så har de planerat för mer musik och att de ska sjunga på olika ställen. Med det vill vi passa på att önska Marcus & Martinus stort lycka till i Melodifestivalen 2024.

 


 

Kommentera