Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Elecktra

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den femte deltävlingen i Karlstad den 2:a mars presenterar vi Elecktra med bidraget ”Banne maj” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Elecktra?

Dragshow-artisten Elecktra spelas av artisten Robin Werner (född 17:e augusti 1987). Robin växte upp i Skåne och har i snart 20 år uppträtt som Elecktra på såväl de stora som mindre scenerna. Några av de produktioner Electra har synts till i är Cabaret Moulin och med After Darks This Is It (som var Christer Lindarws sista show på scenen innan han blev producent för After Dark).

Förra våren tävlade Elecktra i Drag Race Sverige och med låtar som Unna dajoch Lugna dajgjorde hon genast succé. Nu är det hennes tur att sjunga ”Banne maj” till tv-tittarna i Melodifestivalen, en låt som Electra har skapat ihop med Anderz Wrethov, Elin Wrethov och Jonny Werner.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 2:a mars sänds den femte deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Löfbergs Arena i Karlstad. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Annika Wickihalder – ”Light”
  • Chelsea Muco – ”Controlla”
  • Elecktra – ”Banne maj”
  • Jay Smith – ”Back to My Roots”
  • Marcus & Martinus – ”Unforgettable”
  • Medina – ”Que Sera”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera