Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Lia Larsson

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den fjärde deltävlingen i Eskilstuna den 24:e februari presenterar vi Lia Larsson med bidraget ”30 km/h” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Lia Larsson?

Lia Larsson är en 22-årig sångerska från Dalarna som framförallt har slagit igenom på TikTok. Hon släpper både videomaterial där hon dansar till andra artisters låtar samt egna låtar, exempelvis Banka Banka”, ”Fara ner på bynoch Va sa ’ru (Russin På Russin Av)”. Hon har även uppträtt på en rad scener, däribland på Allsång på Skansen i somras. Totalt har hon streamats över 30 miljoner gånger på Spotify vilket är väldigt mycket.

Nu ska hon få uppträda på Melodifestivalens stora scen med bidraget ”30 km/h” som är gjord av henne själv tillsammans med Axel Schylström, Jimmy Jansson, My Söderholm och Thomas G:son.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 24:e februari sänds den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Stiga Sports Arena i Eskilstuna. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Albin Tingwall – ”Done Getting Over You”
  • Danny Saucedo – ”Happy That You Found Me”
  • Dotter – ”It’s Not Easy to Write a Love Song”
  • Lasse Stefanz – ”En sång om sommaren”
  • Lia Larsson – ”30 km/h”
  • Scarlet – ”Circus X”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera