Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Annika Wickihalder

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den femte deltävlingen i Karlstad den 2:a mars presenterar vi Annika Wickihalder med bidraget ”Light” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Annika Wickihalder?

Annika Wickihalder har sedan barnsben funnit musiken där hon har sjungit både egna och andras låtar. Många känner nog igen Annika från hennes medverkan i Idol 2021 som tog henne från första audition via slutaudition och kvalvecka till veckofinalerna där hon slutade på tredje plats. Förra året släppte hon sin debut-EP Hollow och singeln Speed Of Sound”. Hon har även haft ett antal spelningar på olika ställen.

Nästa spelning äger rum i Melodifestivalen 2024 där hon ska framföra bidraget ”Light” som är gjord av hennes själv, Herman Gardarfve, Linnea Gawell och Patrik Jean. Både Herman Gardarfe och Patrik Jean har tidigare skrivit en vinnarlåt ihop och har dessutom haft med flera andra Melodifestivalbidrag genom tiderna, dessutom tävlar Patrik Jean även som låtskrivare i Maltas uttagning.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 2:a mars sänds den femte deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Löfbergs Arena i Karlstad. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Annika Wickihalder – ”Light”
  • Chelsea Muco – ”Controlla”
  • Elecktra – ”Banne maj”
  • Jay Smith – ”Back to My Roots”
  • Marcus & Martinus – ”Unforgettable”
  • Medina – ”Que Sera”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera