Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Smash Into Pieces

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den första deltävlingen i Malmö den 3:e februari presenterar vi gruppen Smash Into Pieces med bidraget ”Heroes Are Calling” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vilka är Smash Into Pieces?

Rockgruppen Smash Into Pieces utgörs av sångaren Chris Adam Hedman Sörbye, gitarristerna Benjamin Jennebo och Per Bergquist samt The Apocalypse DJ som spelar trummor. Bandet bildades i Örebro år 2008 och hade då en liten annan konstellation än den som är idag, bland annat är dagens trummis hemlig. Eller det är bara bandmedlemmarna själva som vet vem som är bakom masken.

Deras första TV-framträdande gjordes i Talang i TV4 där de däremot hoppade av för att skapa musik på annat håll. 2013 fick de sitt första skivkontrakt och de har sedan dess släppt mer musik och turnerat runt och idag har de rest bland annat i Nordamerika där de hade en turné förra året. Till dags dato har de släppt åtta studioalbum vilka finns att lyssna på Spotify.

Ifjol, 2023, deltog gruppen för första gången i Melodifestivalen. Deras tävlingsbidrag Six Feet Undertävlade i Malmö-deltävlingen och tog sig vidare som tvåa efter Loreen till finalen i Stockholm. Där blev det också succé med en tredjeplats efter Loreen och Marcus & Martinus. Sedan dess har de varit ute på turné igen och i år, 2024, ska de tävla igen i detta sammanhang. Den här gången heter bidraget ”Heroes Are Calling” och är gjort av Andreas Lindbergh, Benjamin Jennebo, Chris Adam Hedman Sörbye, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb och Per Bergquist. Lite lustigt nog är att de ska tävla i samma arena som de ifjol kvalade direkt till final från, dvs. Malmö Arena…

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 3:e februari sänds den första deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Malmö Arena i Malmö. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Adam Woods – ”Supernatural”
  • Elisa Lindström – ”Forever Yours”
  • Lisa Ajax – ”Awful Liar”
  • Melina Borglowe – ”Min melodi”
  • Samir & Viktor – ”Hela världen väntar”
  • Smash Into Pieces – ”Heroes Are Calling”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera