Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Dotter

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den fjärde deltävlingen i Eskilstuna den 24:e februari presenterar vi Dotter med bidraget ”It’s Not Easy to Write a Love Song” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Dotter?

Dotter, eller Johanna Jansson som hon egentligen heter, född 10:e juni 1987, slog igenom som 10-åring i gruppen Dizzy Woop men det var som soloartist 2014 som hon gav ut sin första singel ”My Flower”. Tre år senare kom hon med som låtskrivare i Melodifestivalen bakom Mariettes ”A Million Years” och året därpå med sin egna låt Cry som inledningsvis var förhandstippad att gå till final 2018 men åkte ut direkt i sin deltävling.

Redan året därpå var Dotter tillbaka i sammanhanget, nu åter som låtskrivare och den här gången bakom Lina Hedlunds ”Victorious” som precis som i Mariettes fall tog sig till final. 2020 gjorde Dotter ett nytt försök att tävla i Melodifestivalen och med låten Bulletproof blev det direkt succé. Låten tog sig inte bara till final utan hamnade tvåa med bara en poäng från att vinna, här bakom de andra förhandsfavoriterna The Mamas! Dotter ställde även upp med låten Little Toti Melodifestivalen 2021 som skrevs av henne och sambon Dino Medanhodzic som återigen tog sig till final och slutade fyra, återigen med endast en poäng bakom The Mamas.

I år är Dotter tillbaka för ett fjärde Melodifestivalförsök. Nu heter låten ”It’s Not Easy to Write a Love Song” som hon precis som med föregående tävlingsbidrag (”Little Tot”) har gjort tillsammans med Dino Medanhodzic.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 24:e februari sänds den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Stiga Sports Arena i Eskilstuna. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Albin Tingwall – ”Done Getting Over You”
  • Danny Saucedo – ”Happy That You Found Me”
  • Dotter – ”It’s Not Easy to Write a Love Song”
  • Lasse Stefanz – ”En sång om sommaren”
  • Lia Larsson – ”30 km/h”
  • Scarlet – ”Circus X”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera