Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna SCARLET

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den fjärde deltävlingen i Eskilstuna den 24:e februari presenterar vi gruppen Scarlet med bidraget ”Circus X” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vilka är Scarlet?

Scarlet är en metalduo bestående av artisterna Scarlet och Thirsty. I likhet med Fröken Snusk (som vi tidigare har presenterat) går även dessa två artister under sina respektive alias och det är ingen förutom de själva och deras närmaste krets som vet vilka de är. Enligt uppgifter släppte duon sina första tre låtar år 2018 som hette Age of Seduction”, ”Hail the Apocalypse” och ”Killer Quinnvilka har följts upp med fler låtar sedan dess.

Gruppen har även varit för-band åt Smash Into Pieces som de nu får möta i Melodifestivalen, om än i olika deltävlingar. Deras låt i den här tävlingen heter ”Circus X” och är gjord av de själva tillsammans med Emil Behmer, Henric Pierroff, Ian-Paolo Lira (som tidigare tävlat i Melodifestivalen två gånger med rockgruppen Lillasyster), Jessica Rachel Chertock, Simon Boustedt och Staffan Amberlind.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 24:e februari sänds den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Stiga Sports Arena i Eskilstuna. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Albin Tingwall – ”Done Getting Over You”
  • Danny Saucedo – ”Happy That You Found Me”
  • Dotter – ”It’s Not Easy to Write a Love Song”
  • Lasse Stefanz – ”En sång om sommaren”
  • Lia Larsson – ”30 km/h”
  • Scarlet – ”Circus X”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera