Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Engmans Kapell

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den andra deltävlingen i Göteborg den 10:e februari presenterar vi Engmans Kapell med bidraget ”Norrland” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vilka är Engmans Kapell?

Musikgruppen Engmans Kapell grundades 1995 och utgörs av sångaren och gitarristen Pär Engman, basisten Dedde Malmqvist, gitarristen Jocke Blomgren, fiolisten Görgen Antonsson, klaviaturspelaren Pelle Larsson och trummisen Peppe Lindholm. De debuterade 2000 med albumet Pensionat Liljevahls som innehåller både egna låtar och låtar sjunga med andra artister. Två av låtarna blev placerade på Svensktoppen.

Sedan dess har bandet spelat och turnerat ihop med sin hälsinge-folkrockmusikstil samt givit ut tre album och flera singlar. En scen de ännu inte har spelat på är Melodifestivalens scen vilket de i år kommer att få göra. Deras tävlingsbidrag heter ”Norrland” och är gjord av trion Larry Forsberg, Lennart Wastesson, Sven-Inge Sjöberg som känns igen från tidigare års Melodifestivaler med låtar som La dolce vita”, ”Crazy in Love”, ”Kom och ta mig” och ”Maria”.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 10:e februari sänds den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Scandinavium i Göteborg. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • C-Joe – ”Ahumma”
  • Dear Sara – ”The Silence After You”
  • Engmans Kapell – ”Norrland”
  • Fröken Snusk – ”Unga & fria”
  • Liamoo – ”Dragon”
  • Maria Sur – ”When I’m Gone”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera