Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Kim Cesarion

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den tredje deltävlingen i Växjö den 17:e februari presenterar vi Kim Cesarion med bidraget ”Take My Breath Away” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Kim Cesarion?

Artisten Kim Cesarion är född den 10:e juli 1990 i Stockholm. Han slog igenom publikt 2013 med låten Undressedsom sålde platina i bland annat Sverige, vilka följdes upp med låtarna Brains Outoch I Love This Life. Året därpå släppte han sitt debutalbum som har följts upp med ytterligare singlar samt en EP. Vad han däremot ännu inte har gjort är att tävla i Melodifestivalen, något han kommer att få göra anno 2024. Bidraget han framför i tävlingen heter ”Take My Breath Away” och är gjord av honom själv samt Albin Johnsén, Christoffer Johansson, Mattias Andréasson och William Segerdahl.

Om låtskrivarkollegorna Albin Johnsén och Mattias Andréasson kan vi säga att de båda har god erfarenhet av att tävla i Melodifestivalen förut, både som låtskrivare bakom andra artister men även till sig själva. Albin har exempelvis tävlat själv en gång och som låtskrivare tre gånger tidigare medan Mattias har tävlat själv en gång, i grupp en gång och som låtskrivare två gånger. De tävlade också som en duo en gång och den låten gjorde de tillsammans.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 17:e februari sänds den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från VIDA Arena i Växjö. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Cazzi Opeia – ”Give My Heart a Break”
  • Clara Klingenström – ”Aldrig mer”
  • Gunilla Persson – ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”
  • Jacqline Moss – ”Effortless”
  • Kim Cesarion – ”Take My Breath Away”
  • Klaudy – ”För dig”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera