Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Jay Smith

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den femte deltävlingen i Karlstad den 2:a mars presenterar vi Jay Smith med bidraget ”Back to My Roots” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Jay Smith?

Jay Smith är född den 29:e april 1981 i Helsingborg. Han slog igenom publikt genom sin medverkan i Idol 2010 där han tog sig hela vägen från audition via slutaudition till kvalveckan och sedan till veckofinalerna. Vecka för vecka röstade tittarna kvar honom och i finalen ställdes han mot Minnah Karlsson där det slutligen blev han som vann. Det gjorde att han fick ge ut vinnarlåten Dreaming Peopleoch en kort tid efter finalen släppte han också ett debutalbum. Han har sedan dess gett ut ytterligare två album åren 2013 och 2019 och en rad singlar, bland annat Boomerangsom han gjorde med Smash Into Pieces.

Nu väntar en Melodifestivalresa för Jay Smith med bidraget ”Back to My Roots” som han har gjort tillsammans med Jonas Jurström, Jonathan Keyes, Maria Jane Smith och Victor Thell.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 2:a mars sänds den femte deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Löfbergs Arena i Karlstad. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Annika Wickihalder – ”Light”
  • Chelsea Muco – ”Controlla”
  • Elecktra – ”Banne maj”
  • Jay Smith – ”Back to My Roots”
  • Marcus & Martinus – ”Unforgettable”
  • Medina – ”Que Sera”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera