Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Fröken Snusk

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den andra deltävlingen i Göteborg den 10:e februari presenterar vi Fröken Snusk med bidraget ”Unga & fria” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Fröken Snusk?

Artisten Fröken Snusk är en artist som blev känd så sent som i september 2022 då hon tillsammans med musikproducenten Rasmus Gozzi släppte låten Rid mig som en dalahäst som ganska omgående blev en succé, bland annat på Spotify. Fröken Snusk har även fler låtar i sin repertoar med liknande ”snuskigt innehåll”-titlar som finns att lyssna på olika plattformar för den som är intresserad. Hon har spelat in låtar där hon sjunger själv och tillsammans med andra artister.

Däremot är det än idag okänt vem denna epadunk-artist egentligen är. Fröken Snusk har som andra artister som exempelvis Subwoolfer i Norge (förvisso tills de avslöjade sig själva) och Lordi i Finland valt att hålla sin identitet hemlig. Eller snarare att det bara är hon själv och vissa personer i hennes närhet som vet vad hon egentligen heter. För att dölja sin identitet bär hon alltid en rosa balaklava.

Nu ska Fröken Snusk vara med i Melodifestivalen med sitt bidrag ”Unga & fria” som hon har skapat ihop med Sara Ryan, som många nog känner igen från Melodifestivalen 2016 (under artistnamnet SaRaha) då hon själv deltog med tävlingsbidraget ”Kizunguzungu” som tog sig till final via Andra chansen och slutade på nionde plats.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 10:e februari sänds den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Scandinavium i Göteborg. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • C-Joe – ”Ahumma”
  • Dear Sara – ”The Silence After You”
  • Engmans Kapell – ”Norrland”
  • Fröken Snusk – ”Unga & fria”
  • Liamoo – ”Dragon”
  • Maria Sur – ”When I’m Gone”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera