Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Cazzi Opeia

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den tredje deltävlingen i Växjö den 17:e februari presenterar vi Cazzi Opeia med bidraget ”Give My Heart a Break” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Cazzi Opeia?

Moa Carlebecker, eller Cazzi Opeia som hon kallar sig som artist, är född den 10:e november 1988. Hon är född och uppvuxen i Småland och 2009 slog hon igenom publikt när hon sökte till Idol och även om hon röstades ut redan i kvalfinalen släppte hon singeln I Belong To You året därpå.

Moa skriver också musik för andra artister, bland annat har hon skrivit flera låtar till artister inom K-pop-världen som gruppen Red Velvet som fick en megahit med Peek-A-Boo. 2022 ställde hon också upp som artist på scenen i Melodifestivalen med bidraget I Can’t Get Enoughsom tog sig till final via semifinalen och slutade på nionde plats. Samma år var hon med och gjorde låten Wonderlandsom artisten AleXa framförde i American Song Contest – som vann hela den uttagningen.

Ifjol var Cazzi Opeia tillbaka i Melodifestivalen och den här gången som en av låtskrivarna bakom Loreens Tattoo som ju som bekant först vann Melodifestivalen och därefter Eurovision. I år tävlar Cazzi Opeia på nytt i festivalen, både med sitt bidrag ”Give My Heart A Break” (som hon har gjort med Ellen Berg, Jimmy Jansson och Thomas G:son) samt som en av låtskrivarna bakom Jacqlines ”Effortless”. Notera att bägge låtarna tävlar i samma deltävling.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 17:e februari sänds den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från VIDA Arena i Växjö. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Cazzi Opeia – ”Give My Heart a Break”
  • Clara Klingenström – ”Aldrig mer”
  • Gunilla Persson – ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”
  • Jacqline Moss – ”Effortless”
  • Kim Cesarion – ”Take My Breath Away”
  • Klaudy – ”För dig”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera