Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Lasse Stefanz

Foto: Stefan Eriksson
Bilden är publicerad med tillstånd av bildägaren

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den fjärde deltävlingen i Eskilstuna den 24:e februari presenterar vi dansbandet Lasse Stefanz med bidraget ”En sång om sommaren” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vilka är Lasse Stefanz?

Det mycket välkända dansbandet Lasse Stefanz bildades 1967. Bandet utgörs idag av sångaren Olle Jönsson, gitarristen J. Christer Ericsson, klaviatur- och dragspelssångaren Jonas Rignell, trummisen Gunnar Nilsson, basisten Anders Dahlgren och saxofon- och klaviaturspelaren Henrik ”Henke” Svensson. Gruppen har såklart haft fler medlemmar än så men det här är dagens uppställning.

Sedan tidigt 1970-tal har Lasse Stefanz gett ut musik och spelat på många ställen runt om i landet. Det var dock på 80-talet som de stora succéerna började komma inte minst med låten Oh Julie!som blev den första (av många) Svensktoppsettorna. Genom åren har bandet givit ut otal antal singlar och album och de har haft många försäljningsframgångar. Deras diskografi finns bland annat på Spotify.

Nu när de tävlar i Melodifestivalen blir det för andra gången. De var nämligen med 2011 med låten En blick och nånting händersom gjordes av Alexander Bard, Ola Håkansson och Tim Norell. Den gången slutade det med en femteplats i deltävlingen. Årets bidrag heter ”En sång om sommaren” och är gjord av Anders Wigelius, Anderz Wrethov och Robert Norberg.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 24:e februari sänds den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Stiga Sports Arena i Eskilstuna. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Albin Tingwall – ”Done Getting Over You”
  • Danny Saucedo – ”Happy That You Found Me”
  • Dotter – ”It’s Not Easy to Write a Love Song”
  • Lasse Stefanz – ”En sång om sommaren”
  • Lia Larsson – ”30 km/h”
  • Scarlet – ”Circus X”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera