Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Chelsea Muco

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den femte deltävlingen i Karlstad den 2:a mars presenterar vi Chelsea Muco med bidraget ”Controlla” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Chelsea Muco?

Chelsea Muco föddes i Burundi och kom till Sverige när hon var sju år. När hon flyttade hit hade hennes mamma redan bott i Sverige ett tag och de flyttade sedan till Värmland för att sedan flytta till Jordbro utanför Stockholm. Musiken fanns hela tiden med och när hon bodde i Jordbro fick hon kontakt med Pa Modou från Panetoz och de började arbeta ihop med musiken. Sedan dess har Chelsea gett ut musik som låtarna Story, Come Closeroch Rollin samt skådespelat, bland annat i filmen Gola inte (från 2015) där hon spelar karaktären Céleste.

Nu är det dags för Chelsea Musco att ställa sig på Melodifestivalens scen med låten ”Controlla” som hon har skapat ihop med Anderz Wrethov, Elsa Carmona Oljelund, Fernand MP, Karl Flyckt och Pa Modou.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 2:a mars sänds den femte deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Löfbergs Arena i Karlstad. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Annika Wickihalder – ”Light”
  • Chelsea Muco – ”Controlla”
  • Elecktra – ”Banne maj”
  • Jay Smith – ”Back to My Roots”
  • Marcus & Martinus – ”Unforgettable”
  • Medina – ”Que Sera”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera