Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Lisa Ajax

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den första deltävlingen i Malmö den 3:e februari presenterar vi Lisa Ajax med bidraget ”Awful Liar” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Lisa Ajax?

Lisa Ajax är född den 13:e augusti 1998 i Järfälla utanför Stockholm. Hon har alltid hållit på med musik och började som 6-åring att ta sånglektioner, och deltog även i många sångtävlingar under sin barndom, bland annat Lilla Melodifestivalen 2012. Publikt slog Lisa Ajax igenom i Idol 2014, där hon tog sig från audition till final och sedan stod som slutsegrare av hela säsongen – som den då dittills yngsta vinnaren någonsin.

Två år efter sin Idolvinst deltog Lisa Ajax för första gången i Melodifestivalen. Med bidraget My Heart Wants Me Dead tog hon sig direkt till final där hon slutade på sjunde plats. Året därpå deltog hon med låten I Don’t Give A och även då blev det finalplats om än att hon fick gå via Andra chansen. Samma väg tog hon även när hon tävlade 2019 med bidraget Torn som slutligen blev nia i resultatet, vilket hon även blev två år tidigare. Hon tävlade även i duett med sångaren Niello med bidraget Tror du att jag bryr mig men den gången blev det sorti redan i deltävlingen.

I år, 2024, deltar Lisa Ajax för femte gången. Bidraget hon framför heter ”Awful Liar” och är gjord av David Lindgren Zacharias, Sebastian Atas, Victor Crone (tidigare Melodifestival- och Eesti Laul-tävlande) och Victor Sjöström.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 3:e februari sänds den första deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Malmö Arena i Malmö. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Adam Woods – ”Supernatural”
  • Elisa Lindström – ”Forever Yours”
  • Lisa Ajax – ”Awful Liar”
  • Melina Borglowe – ”Min melodi”
  • Samir & Viktor – ”Hela världen väntar”
  • Smash Into Pieces – ”Heroes Are Calling”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera