Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Elisa Lindström

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den första deltävlingen i Malmö den 3:e februari presenterar vi Elisa Lindström med bidraget ”Forever Yours” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Elisa Lindström?

Det är tio år sedan som Elisa Lindström, född 24:e april 1991, ställde upp i Melodifestivalen första gången. Då var det med den glada popschlagerlåten Casanova som dessvärre åkte ut direkt i sin deltävling. Senare har hon också tävlat i både Körslaget och Let’s Dance som hon vunnit båda upplagorna och tävlat i SVT:s tidigare succé Dansbandskampen. Hon har också spelat i musikal och blivit trea i TV-programmet Stjärnornas stjärna.

2021 ställde hon upp på nytt i Melodifestivalen med låten Den du är som hon hade gjort med Bobby Ljunggren och Ingela ”Pling” Forsman. Det var lite av en comeback både för henne och Pling som inte hade tävlat sedan 2014. Den gången blev det också sorti redan i deltävlingen, men nu tre år senare är hon tillbaka igen med låten ”Forever Yours” som hon har gjort tillsammans med veteranerna Erik Bernholm, Henric Axelsson, Henrik Sethsson och Thomas G:son.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 3:e februari sänds den första deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från Malmö Arena i Malmö. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Adam Woods – ”Supernatural”
  • Elisa Lindström – ”Forever Yours”
  • Lisa Ajax – ”Awful Liar”
  • Melina Borglowe – ”Min melodi”
  • Samir & Viktor – ”Hela världen väntar”
  • Smash Into Pieces – ”Heroes Are Calling”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera