Inför Melodifestivalen 2024: Lär känna Klaudy

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2024. Inför den tredje deltävlingen i Växjö den 17:e februari presenterar vi Klaudy med bidraget ”För dig” som är med och tävlar om final- och semifinalplatserna.

 

Vem är Klaudy?

William Schenberg, eller Klaudy som han kallar sig som artist, är en 24-årig artist från Tolered i Göteborg. Musik har alltid funnits med honom och det har fram tills nu blivit en del uppträdanden som han har tyckt om att göra. Förra året deltog han i programmet Songland där han släppte singeln ”Svarta moln” tillsammans med Cherrie och nu ska han delta i Melodifestivalen 2024!

Bidraget han ska framföra heter ”För dig” och den har han gjort tillsammans med Åke Olofsson. Bägge låtskrivare debuterar i det här sammanhanget.

 

Vilka artister tävlar i samma deltävling?

 

Den 17:e februari sänds den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2024 från VIDA Arena i Växjö. I det startfältet tävlar (i alfabetisk ordning efter artist):

  • Cazzi Opeia – ”Give My Heart a Break”
  • Clara Klingenström – ”Aldrig mer”
  • Gunilla Persson – ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”
  • Jacqline Moss – ”Effortless”
  • Kim Cesarion – ”Take My Breath Away”
  • Klaudy – ”För dig”

 

I sändningen kommer bidragen att framföras samtidigt som tittarna kommer att kunna rösta på sina favoritlåtar i Melodifestivalens applikation och genom att ringa in sina röster. Efter den första omgången går bidraget som just då har flest röster direkt till final, medan resterande fem bidrag får tävla i en andra omgång om den andra finalplatsen samt två semifinalplatser. Detta sker med poängutdelning i de åtta röstningsgrupperna (i appen och telefonröstarna).

 

Alla publicerade delar i serien

 


 

Kommentera