Intervju med Fröken Snusk (inför Melodifestivalen 2024)

Foto: ESC-Panelen

PANELENS INTERVJU. Inför lördagens deltävling i Göteborg fick vi en pratstund med Fröken Snusk som tävlar med bidraget ”Unga & fria”.

 

Artisten Fröken Snusk är en artist som blev känd så sent som i september 2022 då hon tillsammans med musikproducenten Rasmus Gozzi släppte låten Rid mig som en dalahäst som ganska omgående blev en succé, bland annat på Spotify. Däremot har hon valt att hålla sin identitet hemlig som exempelvis andra har gjort som exempelvis Subwoolfer i Norge (tills de förvisso valde att avslöja sig själva) och Lordi i Finland. För att dölja sin identitet bär hon alltid en rosa balaklava.

 

Nu ska Fröken Snusk vara med i Melodifestivalen med sitt bidrag ”Unga & fria”. Just nu förbereder hon sig för sitt deltagande i Göteborgs deltävling något som hon ser som både nervöst samtidigt som hon är peppad. Det är möjligen den största publik hon har spelat inför tidigare.

 

Hon berättar också att hon älskar Melodifestivalen och favoritbidragen genom åren är särskilt de som Eric Saade har framfört. Det har alltid varit hennes dröm att vara med  och tävla och i det här startfältet ser hon också upp till Liamoo.

 

Samarbete med Sara Ryan

I vanliga fall skriver Fröken Snusk sin musik med tidigare nämnda Rasmus Gozzi men låten hon ska tävla med i Melodifestivalen är skriven av Sara Ryan, som själv tidigare tävlat i Melodifestivalen (2016 under artistnamnet SaRaha).

– Samarbetet med Sara började med Mello. Min manager parade ihop mig med Sara vilket var en dröm! Hon är så duktig, berättar Fröken Snusk.

 

Har Sara, som själv tidigare tävlat i Melodifestivalen, gett dig några kloka råd inför ditt deltagande?

– Njut, för det går så snabbt!!

 

Är du en tävlingsmänniska? Och hur viktigt är det att du uppnår ett bra resultat på lördag?

– Jag är verkligen en tävlingsmänniska och jag hatar att förlora!!, säger Fröken Snusk.

 

Låten beskriver hon att den handlar om att vara ung och fri.

– Det är en festlåt med mycket glädje! Låten är lite mer städad än vissa andra låtar.

 

Finns engelskspråkig version till Eurovision

Skulle hon ta sig hela vägen till Eurovision i Malmö berättar hon att det finns en engelsk version redo. Annars är planen för framtiden att ta varje dag som den kommer även om hon lite hemlighetsfullt berättar att det finns vissa planer.

– Musik är mitt liv så det kommer nog mer!

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Fröken Snusk stort lycka till i Melodifestivalen 2024!

 


 

Kommentera