Intervju med Annika Wickihalder (inför Melodifestivalen 2024)

Foto: ESC-Panelen

PANELENS INTERVJU. Inför lördagens deltävling i Karlstad fick vi en pratstund med sångerskan Annika Wickihalder som tävlar med bidraget ”Light”.

 

I år debuterar Annika Wickihalder i Melodifestivalen men många känner nog igen henne från hennes medverkan i Idol 2021 där hon hamnade på en tredjeplats.

– Sedan Idol har jag försökt leva på musiken och åka runt på lite gigs här och var och spela mycket live, berättar Annika för oss.

 

Med erfarenheterna från Idol i ryggen ska hon nu få ställa sig på nästa musiktävlings stora scen, Melodifestivalens scen som för tillfälligt befinner sig i Karlstad. Att vara med här är något hon drömt om, som det Melodifestivalfans som hon själv är, och lagt fram som en dröm för sitt skivbolag även om de föreslog att de skulle ge ut några andra låtar först för att få lite underlag till framtida låtar.

– Sedan tog de de fram den här idén i början av sommaren. Då blev jag superglad, säger Annika.

 

Många likheter och skillnader med Idol

Hon ser några likheter och skillnader med att delta i två olika musiktävlingar. Likheterna är att man når ut till många och får träffa många trevliga personer medan skillnaderna är att Idol pågick under fler veckor samtidigt som det var mer intensivt.

– Jag tror att jag har nästan trots omständigheter med ens mående har jag hunnit njuta på ett helt annat sätt nu än vad det var under Idolperioden. Då har inte ens deltävling varit fast jag njuter av sådana här grejer vilket jag var för trött för när det var Idol. Det blev en sån stor press och en ångestladdning att ha intervjuer för man var så sjukt trött och nu ser jag verkligen charmen med det och njuter av det, säger hon.

 

Skriver med rutinerade Melodifestivallåtskrivare

Idén till låten som Annika berättar om är tävlingsbidraget ”Light” som hon har varit med och skapat ihop med Herman Gardarfve, Linnea Gawell och Patrik Jean, där såväl Herman Gardarfe och Patrik Jean har tidigare skrivit en vinnarlåt ihop och har dessutom haft med flera andra Melodifestivalbidrag genom tiderna. Annika berättar att hon gillar att vara med i låtskapandet där hennes starka sida är främst melodier vilket hon bidrog mycket med i projektet. Hon beskriver att det var ett bra teamwork på det låtskrivarcamp där låten skrevs.

– Det var lyxigt att få vara i den här låtskrivarstarten med så bra personer. Jag har lärt mig mycket av att skriva med dem, säger Annika.

 

Numret är fortfarande lite hemligt men själva låten handlar om att stå upp för sig själv i att inte lyssna på andra personer som kritiserar en för exempelvis ens utseende. Det kan således handla lite om att hitta ljuset i sig själv.

 

Känns det lugnare att tävla i år då Sverige är värdland?

– Jag vet inte riktigt, jag personligen känner att jag tar det steg för steg. Jag tycker det är väldigt skönt att försöka vara lite mer i nuet, jag ska försöka ta mig till semifinal eller final medan det känns så sjukt långt bort att jag skulle vinna hela skiten, men om jag gör det då kan jag börja tänka på riktigt om jag kan vinna hela Eurovision, säger Annika med ett leende.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Annika Wickihalder stort lycka till i Melodifestivalen 2024!

 


 

Kommentera