Intervju med Adam Woods (Melodifestivalen 2024)

Foto: ESC-Panelen

PANELENS INTERVJU. Inför den första deltävlingen i Melodifestivalen 2024 fick våra reportrar på plats i Malmö en pratstund med Adam Woods som är en av artisterna i startfältet.

 

Adam Woods, eller Adam Allskog som han egentligen heter, känner nog de flesta igen från förra året när han tävlade i Melodifestivalen tillsammans med Jon Henrik Fjällgren och Arc North med bidraget Where You Are (Sávežan) som först vann sin deltävling och därefter blev fyra i finalen. I år är Adam Woods tillbaka som soloartist i tävlingen vilket han beskriver som en enormt stor skillnad.

– Helt plötsligt måste du bära ett helt framträdande för dig själv, det är mycket mer press att allting hänger på att du gör det du har planerat och velat göra så länge. Så det är mer press på det sättet men det är sjukt häftigt att få skapa något från grunden, verkligen från grunden, både låt produktion och sedan till slut framträdande med LED-grejer som händer bakom, koreografi och allting och vara involverad i allting och skapa något som känns som jag och det är något som har varit huvudsaken att skapa något som verkligen är jag på papper så att folk förstår vem jag är och förstår det budskapet som jag vill visa, säger Adam.

 

Har släppt eget material

Efter samarbetet i förra årets Melodifestival har Adam Woods gett ut singlarna Close Enough”, ”Lose My Mindoch Monster, och nu ska han alltså tävla igen. Den här gången med med låten ”Supernatural” som han har skapat ihop med låtskrivarna Calle Hellberg, Jonna Hall och William Segerdahl. Precis som i fjolårets Melodifestivalfinal är det Adam, dock nu som soloartist, som får inleda hela Melodifestivalen!

 

Har tankarna i själva framträdandet legat och marinerat hos dig en längre tid?

– Jättelänge, sedan jättelänge. Vi skrev låten i maj förra året var låten i princip klar och sedan dess har jag stått och skissat på hur scenframträdandet ska ut, jag har tänkt på koreografi och hur jag ska förmedla allt jag känner när jag skrev låten. Det är en utmaning men jag har haft lite tid för att marinera det, säger Adam.

– Med det sagt, nu är det första gången man ser det på scen så nu gäller det verkligen att få den här visionen som blev en animation att bli ett scenframträdande och få allt att bli rätt.

 

Blir nöjd oavsett resultat

I deltävlingarna är det större chans att gå vidare i och med att det är ett bidrag färre i varje program. Vi är därför nyfikna på att få veta hur han skulle känna om han ropas upp som den första finalisten i sändningen.

– Åh herregud, jag vet inte hur jag skulle reagera. Jag sa det att nu har de ju tagit tillbaka omspel och jag är livrädd för jag kommer inte kunna sjunga låten då, jag kommer vara helt upprymd. Så jag vet inte vi får se hur det går, säger han med ett leende.

– Men jag hoppas till gud att det blir så och om det inte blir så då har jag förhoppningsvis gett mitt allt, tillägger Adam.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Adam Woods stort lycka till i Melodifestivalen 2024.


 

Kommentera