Intervju med Danny Saucedo (inför Melodifestivalen 2024)

Foto: ESC-Panelen

PANELENS INTERVJU. Inför lördagens deltävling i Eskilstuna fick vi en pratstund med Danny Saucedo som tävlar med bidraget ”Happy That You Found Me”.

 

Danny Saucedo slog igenom publikt med sin medverkan i Idol 2006 som även om det inte blev någon vinst fick skivkontrakt och har släppt hits efter hits, både som soloartist och i samarbeten med bland andra E.M.D. Fyra gånger tidigare har han ställt upp i Melodifestivalen (2009 med låten Baby Goodbye, 2011 med låten In The Club, 2012 med låten Amazing och 2021 med låten Dandi dansa) och i år är det dags för det femte försöket med ”Happy That You Found Me” som han har gjort tillsammans med låtskrivartrion John Martin, Kristoffer Fogelmark och Michel Zitron. 

 

Påbörjade arbetet med låten för ett år sedan

Danny berättar för oss att han startade arbetet med årets låt när han var gästartist i finalen i Melodifestivalen 2023.

– Förra året i finalen när jag blev invald i Hall of Fame kände jag den kokande energin i Friends Arena och jag bara ’wow, det här måste jag få känna igen’. Så jag började jobba för att få vara en del av det, säger Danny.

 

Han började kika lite i sin dator på hur det kunde låta och därefter har han och teamet arbetat fram låten som nu har blivit ”Happy That You Found Me”. Låten beskriver han handlar om någon som blir hittad av någon och en känsla av att komma hem och förstå vem man är. Det blir som en slags resa, som i Danny Saucedos fall är att han blev pappa. Det är något han beskriver som en stor förändring i livet och att han har fått en insikt om nya saker som är viktiga.

 

Hur kommer scenframträdandet se ut?

– Vad du kommer att få se är en trappa som går in ett valv och på andra sidan är känslan av att gå igenom och förstå vem du är. Man går upp och ned i livet och när man förstår alla lager som man ger livet och man förstår vad poängen var, vad det är vi är här för, berättar Danny.

– För mig är det väldigt personligt, tillägger han.

 

Vill gärna vinna i år

Danny Saucedo har som sagt tävlat många gånger förut och han har alltid tagit sig till final där han har blivit trea och tvåa två gånger. Senast blev det en sjundeplats när han sjöng sin låt på svenska då han ville vara med för att vara med. Men den här gången berättar han vidare är han med för att vinna tävlingen.

– Ambitionen då (2021, reds.anm.) var inte att vinna utan jag ville bara vara med. Men den här gången är det annorlunda, säger Danny.

 

Förutom att delta i Melodifestivalen berättar Danny för oss att han har planer framåt på några musiksläpp, både engelska och svenska låtar. Med det sagt vill vi passa på att önska Danny Saucedo stort lycka till i Melodifestivalen 2024!

 


 

Kommentera