Melodifestivalen 2021: Vi tippar finalresultatet

MELODIFESTIVALEN 2021. Vilken artist med tillhörande låt ska vinna Melodifestivalen 2021? I denna artikel spekulerar vi om hur vi tror att resultatet blir i lördagens sändning.

I den här artikeln utgår vi inte från vad vi själva tycker utan hur vi gissar att det ska bli. Ett svårt val då vi ännu inte har facit, men vi tänkte göra ett försök. Vi kommer dels gissa vilka tre låtar som kommer topp 3 och vilket bidrag vi tror hamnar sist. Du är varmt välkommen att själv göra din gissning i kommentarsfältet här nedan.

 

Så här tror vi!


Gissad topp 3

 1. Tusse – “Voices”
 2. Dotter – “Little Tot”
 3. Eric Saade – “Every Minute”

 

Gissad sistaplats

Jag tror att Alvaro Estrella kommer på sista plats, mest för att han förmodligen utgör den minst kända artisten och dessutom tillhör en genre som egentligen inte är speciellt relevant längre. Har svårt att se ”Baila Baila” dra några större poäng från jurygrupper eller från folket.


Gissad topp 3

 1. Tusse – “Voices”
 2. Dotter – “Little Tot”
 3. Eric Saade – “Every Minute”

 

Gissad sistaplats

Jag tror att Clara Klingenström kommer på sista plats.


Gissad topp 3

 1. Tusse – “Voices”
 2. Eric Saade – “Every Minute”
 3. Clara Klingenström – “Behöver inte dig idag”

 

Gissad sistaplats

Jag tror att Anton Ewald kommer på sista plats och det handlar inte om att han har den sämsta låten utan för att jag tror att i och med att han startar tidigt och det finns många andra akter som kommer att få mer uppmärksamhet så tror jag att den faller i folks glömska. Jag tänker också så här att från Andra chansen var det ingen av bidragen från den deltävlingen som tog sig till final varför det kanske var lite lägre intresse där.


Gissad topp 3

 1. Tusse – “Voices”
 2. Dotter – “Little Tot”
 3. Clara Klingenström – “Behöver inte dig idag”

 

Gissad sistaplats

Jag tror att Alvaro Estrella kommer sist, tyvärr. Han är alldeles för anonym och jag tror inte den kommer få många röster från varken folket eller jury.


Gissad topp 3

 1. Tusse – “Voices”
 2. Eric Saade – “Every Minute”
 3. Dotter – “Little Tot”

 

Gissad sistaplats

Jag tror att Klara Hammarström kommer på sista plats då hon tävlar med den mest anonyma låten i startfältet, med ett olyckligt startnummer på det. Misstänker även att hon blev sin deltävlings Andra Chansen-fyra, till skillnad från de andra som gick vidare därifrån. Knappast en optimal förutsättning.


Gissad topp 3

 1. Eric Saade – “Every Minute”
 2. Tusse – “Voices”
 3. The Mamas – “In The Middle”

 

Gissad sistaplats

Jag tror att Klara Hammarström kommer på sista plats av samma anledningar som min panelkollega Lukas nämnde ovan. Det finns givetvis 2-3 kandidater till som tävlar om sista platsen, men måste jag välja en så faller min lott på Hammarström.


Gissad topp 3

 1. Tusse – “Voices”
 2. Eric Saade – “Every Minute”
 3. Dotter – “Little Tot”

 

Gissad sistaplats

Jag tror att Klara Hammarström kommer på sista plats. Som min panelkollega Lukas beskrev det, så har hon en alldeles för anonym låt och otur att få inleda som startnummer två. Om inte hon kommer sist så garderar jag med Alvaro Estrella.

 


Gissad topp 3

 1. Tusse – “Voices”
 2. Dotter – “Little Tot”
 3. Eric Saade – “Every Minute”

 

Gissad sistaplats

Jag tror att Alvaro Estrella kommer på sista plats, för hur gärna man än vill ”Baila baila” med tanke på vår coronapandemi, tror jag inte numret väcker tillräckligt med röstarlustar hos de svenska folket. Å andra sidan har jag aldrig förstått hur vissa låtar seglar högt upp på listorna, så allt kan hända. Det är ju en del av charmen med hela tävlingen – alla gillar olika!

 


 

Kommentera