Inför Andra chansen 2021: Duell 2

Foto: Janne Danielsson/SVT
Bilden är ett montage av Sveriges Television som är hämtad från media.melodifestivalen.se

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför lördagens Andra chansen fördjupar vi oss i respektive duell med fakta om de som möts och hur de ser på sina chanser att ta sig till final. Den här artikeln handlar om Frida Green och Paul Rey som möts i den andra duellen. Förutom fakta om dessa artister får du även reda på vad vi i panelen tycker och vad vi tror att utfallet kommer att bli.

 

Vilka tävlar?


3. Frida Green – The Silence

Foto: Ida-Fia Sveningsson, Cardiac Records/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se) 

Hur känns det för dig att ha röstats vidare till Andra chansen?

– Jag blev sååååå glad!! Som debutant i Melodifestivalen förväntade jag mig inte att gå vidare så detta känns redan som en vinst för mig!

 

Hur har du laddat upp inför programmet?

– Jag har bara varit hemma, umgåtts med familj och jobbat. Ingen superfestlig uppladdning haha!

 

Kommer det att bli några förändringar i scenframträdandet?

– Det kommer att ske några förändringar, ja, men inga större sådana. Vi kommer att uppdatera kostym och addera en körmedlem bland annat!

 

Vad skulle det betyda för dig att nå finalen i Melodifestivalen 2021?

– Oj! Jag vågar knappt tänka på det. Det skulle vara ännu en dröm som går i uppfyllelse. Det hade verkligen varit så himla kul!

 

Din motivering till att tittarna ska rösta ”The Silence” till final!

– Jag har en fantastisk låt som lyser så himla starkt i mörkret. Jag hoppas att budskapet går fram till, och fångar, tittarna.

 


4. Paul Rey – The Missing Piece

Foto: Jens Nordström, Warner Music Sweden/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se) 

Hur känns det för dig att ha röstats vidare till Andra chansen?

– Otrolig kul! Är tacksam för att gå vidare i tävlingen, och hoppas såklart på att gå till final.

 

Hur har du laddat upp inför programmet?

– Fortsatt repa hemma på numret, tänkt över ändringar och småjusterat allmänt på allt!

 

Kommer det att bli några förändringar i scenframträdandet?

– Ja det kommer det, rätt så tydliga förändringar till och med!

 

Vad skulle det betyda för dig att nå finalen i Melodifestivalen 2021?

– Det skulle kännas oerhört ärofyllt och stort att få representera Sverige i Eurovision, speciellt med denna låten som betyder så mycket för mig!

 

Din motivering till att tittarna ska rösta ”The Missing Piece” till final!

– För att mitt bidrag skulle passa sig bra i en Melodifestivalfinal, eftersom det sticker ut och erbjuder något speciellt. Så rösta!

 

 

Panelen tycker till


Jag VILL se

Frida Green i final därför att Frida är en klockren sångerska och har dessutom den bästa låten i duellen. Nu ska jag understryka att jag egentligen inte tycker att någon av låtarna platsar i finalen, men ”The Silence” är iallafall mer intressant och framförs på ett bättre sätt.

 

Jag TROR att

Frida Green går vidare till final. Paul Rey hade en bättre låt ifjol, och slutade bra i finalen då, men han når inte alls upp till samma nivå nu. Det enda som talar för honom är att han är känd sedan tidigare, men jag tror inte att han är tillräckligt mycket mer känd för att besegra en bättre låt.


Haris valde att inte tycka till om låtarna.

Jag VILL se

Frida Green i final därför att jag gillade hennes låt lite mer i deltävlingen. Men det här är en svår duell att tippa för Paul Reys låt är minst lika bra som Fridas låt. Jag väljer Frida för att jag tycker att om vi ska ha en ballad i final så måste det vara en klassisk sådan.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final. Ifjol visade han redan att han har en fanbas i Sverige och i och med att Frida är ett lite mer okänt namn så kan det vara till Pauls fördel. Men jag tror det kan bli en jämn fajt som kanske avgörs på hur många röster som inkommit. Det kan bli en 4-4-match här, det blir det i alla fall för mig. Summa summarum, jag hade gärna sett bägge två i final (om det valet hade varit möjligt).


Jag VILL se

Frida Green i final därför att den fantastiska rösten hör hemma där.

 

Jag TROR att

 Paul Rey går vidare till final. Visst kan Frida skrälla här men tror de unga som röstar gillar Paul mest.


Jag VILL se

Frida Green i final därför att det hade varit kul att se henne skrälla sig vidare, hon har ju på alla sätt och vis varit den mest okände av alla 28 artister i år, som nu tävlar med en låt som har vuxit en del hos mig sedan deltävling 2.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final, mest för att han är mer rutinerad, mer känd för folket sedan debuten 2020. Om resultaten i deltävlingarna i år sagt nånting så är det att svenska folket varit mer benägna att rösta på artister man känner igen alternativt har väldigt stark karaktär, vilket i så fall talar till Pauls fördel.


Jag VILL se

Frida Green  i final därför att hennes låt berör mig till skillnad från Reys bidrag som bara går mig över huvudet. Dessutom så har Green en tämligen så mycket bättre låt.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final eftersom jag personligen föredrar Frida Green.


Jag VILL se

Frida Green i final, även om det är den svåraste duellen personligen. Jag gillar båda lika mycket men om jag måste välja så faller valet på Frida.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final. Han känns som den givna finalisten här. Hans debut ifjol var en succé och han lyckades ju ta sig till final via Andra chansen den gången. Fridas ballad är vacker men tror inte att en klassisk schlagerballad slår ut en modern midtempo-poplåt.


Jag VILL se

Frida Green i final därför att hon har en bättre låt. Hon gör en strålande insats med en bra ballad bara rösten håller.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final för att han har lite mer rutin och är ett namn som är mer känt. Han är oerhört musikalisk, men låten han bidrog med förra året var betydligt starkare.

 


 

Kommentera