Inför Eurovision 2024 – Semifinal 2

PANELEN TYCKER TILL. Inför årets Eurovision Song Contest i Malmö tycker vi till om startfältet. Nu har vi sagt vårt om den andra semifinalens 16 bidrag inklusive de tre direktkvalificerade länderna som extraröstar och uppträder i samma program.

Vill du veta vad vi tyckt om länderna i semifinal 1? Den sammanställningen går att se i detta inlägg.

 

Bidragen som deltar i sändningen

Startfältet presenteras enligt startordningen. Bidragslänkarna går till de officiella musikvideorna.

PS: Notera gärna att Frankrike, Italien och Spanien saknar startnummer då de inte tävlar om finalplatser (i och med att de är direktkvalificerade till finalen den 11:e maj). Istället gästar de respektive semifinal för att likt semifinalisterna få visa upp sina bidrag innan finalen.


01. Malta
Sarah Bonnici – Loop


02. Albanien
Besa Kokëdhima – Titan


03. Grekland
Marina Satti – Zari


04.Schweiz
Nemo – The Code


05. Tjeckien
Aiko – Pedestal


Frankrike
Slimane – Mon amour


06. Österrike
Kaleen – We Will Rave


07. Danmark
Saba – Sand


08. Armenien
Ladaniva – Jako


09. Lettland
Dons – Hollow


Spanien
Nebulossa – Zorra


10. San Marino
Megara – 11:11


11. Georgien
Nutsa Buzaladze – Firefighter


12. Belgien
Mustii – Before the Party’s Over


13. Estland
5miinust & Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi


Italien
Angelina Mango – La noia


14. Israel
Eden Golan – Hurricane


15. Norge
Gåte – Ulveham


16. Nederländerna
Joost Klein – Europapa

 

Så ser Inför-guiden ut 2024

 

I vår Inför-guide presenterar och tycker vi till om respektive lands tävlingsbidrag och artist som ska tävla i Eurovision 2024. Projektet genomförs inför Eurovision-sändningarna i Malmö i maj 2024. Varje del innehåller först fakta om varje lands artist, tävlingsbidrag, låtskrivare och nationella uttagning följt av våra kommentarer och betyg. Vi avslutar delen med att göra en resultatspekulation där det för semifinalisterna handlar om ifall vi tror att bidraget kvalar in till finalen eller ej, medan det för de direktkvalificerade ”Big Five”-länderna och värdlandet Sverige handlar om placering i finalen.

Nytt för i år är att panelen blir en slags minipanel som tycker till om låtarna. Det betyder att det är fem av tio panelmedlemmar som kommenterar bidraget men alla tio sätter poäng mellan 0 (lägst) och 5 (högst). Undantag görs för Sveriges bidrag som samtliga panelmedlemmar även kommenterar.

 


 

Kommentera