« Inför ESC Frankrike 2023

Inför ESC Frankrike 2025 »


INFÖR EUROVISION 2024 presenterade vi Slimane med bidraget ”Mon Amour” som representerade ”Big Five”-landet Frankrike. Det innebar att bidraget var direktkvalificerad till finalen där låten tilldelades startnummer 25 av 26. Artisten medverkade även som gäst i den andra semifinalen som sändes den 9:e maj.

Innan vi går in på våra kommentarer, betygsättningar och resultatspekulationer ska du först få bekanta dig med representanten inklusive hur Frankrike gjorde sitt val till Malmö.

 

Mer fakta. Vem är Slimane?

 

Slimane Nebchi är född den 13:e oktober 1989 i Chelles i Seine-et-Marne i Frankrike och har även bland annat bott i Paris. Musikkarriären började med att han gav ut egen musik som låtarna Toi et moi och ”Je n’y suis pour rien” men även att han deltog i en rad olika musiktalangprogram där det var med sin medverkan i The Voice 2016 som han slog igenom på riktigt. I sin säsong tog han sig hela vägen från audition till final och korades till vinnare vilket gjorde att han fick en större möjlighet att ge ut musik. Idag är Slimane en av landets stjärnor med miljoner sålda album och väldigt mycket streams.

Anno 2024 blev han tillfrågad av TV-bolaget France Télévisions att representera landet i Eurovision Song Contest, vilket han tackade ja till. Bidraget som valdes ut heter ”Mon amour” som han har gjort tillsammans med låtskrivarna Yaacov Salah och Meïr Salah.

Hur valde Frankrike till Malmö?

 

Inför Eurovision 2024 gjorde Frankrike sitt val genom ett internval. Artist- och bidragsvalet presenterades också rekordtidigt för en uttagningssäsong då det blev klart redan i början av november 2023. Samma dag släpptes också bidragets studioversion och därefter i musikvideoformat.

Det innebar att Frankrike blev först ut att släppa både sitt artist- och bidragsval till Malmö (innan det hade några andra internval meddelas men inga bidragsval var klara annat än låtar som skulle tävla i vissa nationella uttagningar).

 

Panelens åsikter. Kommentarer och betyg

.

Åh vad jag är glad över att Frankrike fortsätter att ta Eurovision på allvar. Redan när jag hörde ”Mon amour” i november gillade jag låten och det har varit min favoritlåt sedan dess. Enligt mig borde Frankrike ha fått vunnit redan 2021, i år hoppas jag att de får upprättelse!

 

Betyg (0–5):


.

Det här var det första bidraget som stod klart för Eurovision 2024 och wow säger jag bara. Det här har hela paketet och Slimane är ju otrolig på scen. Det känns som han inte kan ta en fel ton någonstans och han passar klockrent för denna låten. Jag är säker på att Frankrike kommer lyckas ta sig långt upp i toppen.

 

Betyg (0–5):


.

Det jag undrar är om Frankrike släppte låten alldeles för tidigt?? Visserligen tror jag att den kommer göra ett praktfullt intryck på scen oavsett om man hört den innan eller inte. Han är fruktansvärt duktig på att förmedla känsla och har en otrolig röst. Det är precis så här jag förväntar mig att ett franskt bidrag ska låta.

 

Betyg (0–5):


.

Låten känns ungefär lika stabil, men ändå icke-orginell som själva låttiteln. En helt okej franskballad som inte sticker ut. Det hela känns som ett så där helt okej säkert kort som kommer att sluta någonstans i mitten av resultatlistan. Jag är inte imponerad, men Slimane gör så gott han kan med det begränsade material han har att jobba med.

 

Betyg (0–5):


.

För att ha varit ett land som tidigt släppte sitt tävlande bidrag så har låten varit likt ett frimärke. Det fäste på ett ögonblick och sitter fortfarande fast på min förstaplats. Det är kvalitet det! Det som oroar något är att Slimane kan bli lite övertänd och sjunger så att kristallkronorna spricker och saliven sprutar, till den grad att man backar.

 

Betyg (0–5):

 

Resterande panelmedlemmars betyg (0–5) 

PANELEN TILLSAMMANS.
40,5 poäng (av 50 möjliga)

 

 

Spekulation. Vilket resultat får Frankrike 2024?

 

Som avslutning presenterar vi våra gissningar vilket resultat vi panelmedlemmar tror Frankrike kommer att uppnå 2024. I och med att det här är ett så kallad ”Big Five”-land som är direktkvalificerad till finalen gissar vi bara mellan vilka placeringar vi tror bidraget hamnar i finalen (se förklaringarna).

Vi ska också säga att våra gissningar är endast preliminära och kan komma att justeras när det väl är dags att göra de slutgiltiga tippningarna inför finalsändningen den 11:e maj. Gissningarna behöver ej heller överensstämma med vad man själv helst vill eller hoppas mest på att det ska bli för resultat.

Förklaringar


= troligt topp 10-bidrag


= förmodligen en mittenplacering


= hamnar under plats 20

 

Så här gissar vi om Frankrikes slutplacering i finalen


  • Adrian:

  • Gabriel:

  • Haris:

  • Hollac16:

  • Jessica:

  • Katja:

  • Lukas:

  • Markus:

  • Robban:

  • Tanja:

 

 

Den gemensamma gissningen blir således att bidraget hamnar…

…I TOPP 10! En majoritet av oss i panelen tror att Frankrike kommer att få en bra slutplacering i finalen, även om några av oss gissar att det kanske inte blir i så fall i den absoluta toppen utan snarare mer mot mitten av resultatet.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »


 

Kommentera