Inför Andra chansen 2021: Duell 1

Foto: Janne Danielsson/SVT
Bilden är ett montage av Sveriges Television som är hämtad från media.melodifestivalen.se

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför lördagens Andra chansen fördjupar vi oss i respektive duell med fakta om de som möts och hur de ser på sina chanser att ta sig till final. Den här artikeln handlar om Alvaro Estrella och hårdrockgruppen Lillasyster som möts i den första duellen. Förutom fakta om dessa artister får du även reda på vad vi i panelen tycker och vad vi tror att utfallet kommer att bli.

 

Vilka tävlar?


1. Alvaro Estrella – Baila Baila

Foto: Universal Music/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Hur känns det för dig att ha röstats vidare till Andra chansen?

– Det kändes helt overkligt! Kan fortfarande inte fatta det eftersom det var en sån stark deltävling. Jag är så extremt tacksam och glad, helt euforisk 😊

 

Hur har du laddat upp inför programmet?

– Jag har laddat genom att gå igenom numret lite och genom att bara vara hemma med min son.

 

Kommer det att bli några förändringar i scenframträdandet?

– Inga nya förändringar förutom att jag kanske vill lägga till och kanske ändra lite i koreografin.

 

Vad skulle det betyda för dig att nå finalen i Melodifestivalen 2021?

– Det skulle betyda allt för mig! Att ta sig till finalen, fast denna gång som soloartist skulle vara helt overkligt. Jag skulle känna en stor tacksamhet och få ett godkännande om att svenska folket gillar låten och mig som artist.

 

Din motivering till att tittarna ska rösta ”Baila Baila” till final!

– Jag vill bara att folk ska må bra av min låt och känna genuin glädje när dom ser mitt framträdande. Känsla och hjärta kommer före allt och jag hoppas att ni känner som jag. Vi gör ju detta tillsammans.

 


2. Lillasyster – Pretender

Foto: Jean-Paul Bastiaans/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se) 

Hur känns det för er att ha röstats vidare till Andra chansen?

– Sensationellt orimligt och fantastiskt roligt!  Vi tyckte det var synd att TRE grymma tjejer åkte ut och ett gammalt gubbrockgäng fick gå vidare, men vi är glada som fan och skall inte göra någon besviken!

 

Hur har ni laddat upp inför programmet?

– Jag (Martin) har repat låten. Sjunger den i tid och otid. Skriker och gapar på jobbet. I övrigt så har vi bara samlat ihop vårt bästa humör och skall ha kul!

 

Kommer det att bli några förändringar i scenframträdandet?

– Nä. Inget speciellt. Det kanske blir en mikrofonstativshock, men utöver det så tänker vi inte försöka laga något som redan är bortom all reperation, haha!

 

Vad skulle det betyda för er att nå finalen i Melodifestivalen 2021?

– Otroligt mycket. Samtidigt som vi redan har vunnit. Så det kommer mest betyda att vi kommer bli glada som fan, får representera hårdrocken IGEN och ha förbannat kul en gång till!

 

Er motivering till att tittarna ska rösta ”Pretender” till final!

– För att det VERKLIGEN är DAGS att Sverige representeras av HÅRDROCK, eftersom Sverige är ett sådant otroligt stort hårdrocksland ute i världen.

 

 

Panelen tycker till


Jag VILL se

Alvaro Estrella i final därför att jag har lättare att ta till mig ”Baila baila” än ”Pretender”. Den typ av hårdrock som Lillasyster kör är inte min kopp te tyvärr.

 

Jag TROR att

Lillasyster går vidare till final. I ärlighetens namn så är båda artisterna ganska okända för allmänheten – ingen har en fördel genom sitt namn. Båda representerar också udda genres, så där har ingen av dem fördel. Därför kommer det att koka ned till minnesvärdhet, och chock-värde. Då är Lillasyster klart mer intressanta och borde ta hem duellen.


Haris valde att inte tycka till om låtarna.

Jag VILL se

Lillasyster i final därför att jag saknar en hårdrockslåt i final och jag tycker personligen att Lillasysters låt bjuder på mer show än vad Alvaros låt gör. Alvaros låt är däremot inte dålig men i det här valet väljer jag rockmusiken.

 

Jag TROR att

Alvaro Estrella går vidare till final. Min gissning är att det kommer att bli en jämn duell men med tanke på att Alvaro (och Mendez) lyckades slå ut Drängarna i fjolårets Andra chansen så finns det en möjlighet att Alvaros fans lyckas göra samma sak även i år. Möjligt att duellen slutar 5-3 till Alvaro.


Jag VILL se

Alvaro Estrella i final därför att jag tycker han förtjänar att få uppleva det på egen hand. Dock är detta mitt svåraste val då jag gillar båda låtarna.

 

Jag TROR att

Alvaro Estrella går vidare till final. Enkel, kul latinopop har nog lättare att ta till sig än det lite hårdare slaget som Lillasyster står för. Men det kan bli vilket som.


Jag VILL se

Lillasyster i final därför att de är bäst i år, helt enkelt. Finalen behöver dem. Ganska bisarrt på det sättet att det alltså är min personliga #1 som ställs mot den låt som jag har som #28.

 

Jag TROR att

Alvaro Estrella går vidare till final. Helt enkelt för att svenska folket, som vi sett de senaste åren, tycks ha det otroligt lätt att svälja latinopop oavsett hur taffligt skriven varje låt i den genren må vara. Hårdrocken å andra sidan har förvisso också sina fans, men dessa har allt mer på senare tid varit ytterst ovilliga att stötta sin genre i bredare forum som Mellon. Detta är nånting jag tror kan ha spelat in på Mustaschs uttåg i deltävling 3. Damned if you do, damned if you don’t.


Jag VILL se

Lillasyster i final därför att jag tycker det är en bättre låt och jag anser att vi behöver lite hårdrock i finalen. Pretender skulle kännas som en friskare fläkt i startfältet än Baila Baila som endast skulle hamna mellan stolarna.

 

Jag TROR att

Alvaro Estrella  går vidare till final eftersom jag personligen föredrar Lillasyster.


Jag VILL se

Alvaro Estrella i final därför att jag unnar Alvaro framgång som soloartist i årets av upplaga av Melodifestivalen och att jag personligen älskar hans latino-poplåt. ”Baila Baila” tillhör en av mina främsta favoriter i år. Låten är väldigt uppiggande och härlig och man blir glad av låten samt på partyhumör. Ett värdigt och passande finalbidrag.

 

Jag TROR att

Alvaro Estrella går vidare till final för att det finns en större publik för den sortens låtar. Den genren passar både ung som gammal. ”Baila Baila” är oerhört medryckande och lättsmält, medan ”Pretender” är aningen för tung/svår. Rock-folket har en stor publik utanför tävlingen ska tilläggas.


Jag VILL se

Lillasyster i final därför att det är en godkänd rocklåt som känns starkare jämfört med Alvaro Estrella.

 

Jag TROR att

Alvaro Estrella går vidare till final pga att låten är mer lättsmält att ta till sig, en dröm om sommar och sol och långt bort från pandemi på något vis.

 


 

Kommentera