Melodifestivalen 2021: Repetitionsblogg från Andra chansen

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför lördagens Andra chansen-sändning repeterar artisterna på scenen flera gånger. Vi följde repetitionerna och här följer en sammanfattning av våra intryck inkl. nytagna bilder. Vårt fokus är främst på om det har blivit några förändringar i numren sedan deltävlingarnas avgörande i februari.

 

Noteringar

Notering 1: Den här veckan har SVT justerat sitt schema över vad vi i presskåren får vara med och följa. Det innebär bland annat att det inte blir några enskilda repetitioner under fredagseftermiddagen, i alla fall inga sådana som vi i presskåren får vara med och ta del av. Därför uppdateras denna repetitionsblogg bara under torsdagen (5:e mars). Däremot kommer vi att liveuppdatera från fredagsgenrepet och lördagens direktsändning.

Notering 2: Paul Rey repeterade idag p.g.a. sjukdom, och det klipp som SVT har lagt ut för presskåren är det framträdande han gjorde i sin deltävling. Vi kommer därför inte att kommentera det idag då det inte finns något nytt att säga. Förhoppningsvis kommer han att delta i fredagens genrep, alternativt först i direktsändningen på lördag.

 

Torsdagens repetitioner

Första officiella scenrepen för artisterna Presskåren fick bara se en framförd version per bidrag, vilken klipptes ihop av SVT Vi rapporterar om intrycken från de släppta versionerna

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se och ägs av Sveriges Television. Fotograf är Stina Stjernkvist/SVT.

 

8. Efraim Leo – “Best of Me”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Efraim Leo har precis som Clara Klingenström relativt nyligen stått på Mello-scenen (förra veckan) så det har inte hunnit bli så mycket att justera. Det mesta verkar sitta och det är snyggt glädjefyllt nummer.

Se framträdandet från deltävlingen »

 

 

7. Klara Hammarström – “Beat of Broken Hearts”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Även Klara Hammarström har ett helt annat självförtroende på scen än i deltävlingen. Låten var bra redan då och blir nu ännu bättre. Det märks att Klara har lagt i en högre växel för att ta sig till final. I övrigt inga direkt synliga ändringar i numret.

Se framträdandet från deltävlingen »

 

 

6. Clara Klingenström – “Behöver inte dig idag”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Clara Klingenström är tillbaka efter förra veckans avancemang. Några större ändringar har det inte blivit utan det som märks särskilt är en större självsäkerhet i denna repetition. Ljussättningen i numret är också snygg för den visar på låtens skörhet. Det här är pop när det är som bäst.

Se framträdandet från deltävlingen »

 

 

5. Eva Rydberg & Ewa Roos – “Rena rama ding dong”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Eva & Ewa bjuder som vanligt på glädje och nog känns de lite säkrare på scenen den här gången (även om det var bra redan i deltävlingen). Det som nog hade lyft numret ännu mer är om det hade suttit 5000 i publiken och viftat med Eva & Ewa-skyltar. Nu går det ju inte p.g.a. pandemin men folk kommer nog nickedocka med i det här med på lördag även om det blir från TV-sofforna.

Se framträdandet från deltävlingen »

 

 

4. Paul Rey – “The Missing Piece”


På grund av sjukdom missade Paul Rey sin torsdagsrepetition. Vi har därför inte kunna se om det blir några justeringar i numret eller om det blir ungefär som i deltävlingen. SVT flaggade under onsdagen (3:e mars) att om Paul inte kommer kunna delta i programmet på lördag är det klippet från deltävlingen som visas istället. Under denna torsdagseftermiddag blev det dock klart att Paul kommer att kunna delta igen från och med fredag, och det är först då som vi får se vilka eventuella justeringar han har gjort i framträdandet.

Se framträdandet från deltävlingen »

 

 

3. Frida Green – “The Silence”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Frida Green känns mer trygg på scenen och hon ger järnet från start – bra! Det har annars inte hänt mycket på scenen mer än att kören har fått tillskott av ytterligare en person, så att de nu är fyra istället för tre personer. Sånginsats och allt är väldigt bra!

Enligt Aftonbladets rapportering har Frida gjort vissa justeringar i sin scenklädsel.

Se framträdandet från deltävlingen »

 

 

2. Lillasyster – “Pretender”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Lillasyster satsar fortsatt på en eldig inledning och därefter på olika bildeffekter i numret samt en intensiv ljussättning. Men mer smällare och pyro blir det inte den här gången heller. Däremot är låten är effektiv och gruppen gör inget för att vika ned sig, tvärtom ger de järnet redan nu och lär ge ännu mer på lördag.

Det kan för övrigt noteras att gruppen har fått samma startnummer som de hade i sin deltävling.

Se framträdandet från deltävlingen »

 

 

1. Alvaro Estrella – “Baila Baila”


Foto (samtliga): Stina Stjernkvist/SVT (bilderna är hämtade från media.melodifestivalen.se)

Kommentar: Alvaro Estrella har inte gjort jättemånga ändringar i sitt nummer. Det är samma bakgrundsvägg och danssteg. Det enda nya här är dansarna bar munskydd under repetitionen. I övrigt satt allt och Alvaro visar på mycket energi och stor glädje.

Se framträdandet från deltävlingen »

 


 

Kommentera