Inför Andra chansen 2021: Duell 4

Foto: Janne Danielsson/SVT
Bilden är ett montage av Sveriges Television som är hämtad från media.melodifestivalen.se

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför lördagens Andra chansen fördjupar vi oss i respektive duell med fakta om de som möts och hur de ser på sina chanser att ta sig till final. Den här artikeln handlar om Klara Hammarström och Efraim Leo som möts i den fjärde och sista duellen. Förutom fakta om dessa artister får du även reda på vad vi i panelen tycker och vad vi tror att utfallet kommer att bli.

 

Vilka tävlar?


7. Klara Hammarström – Beat of Broken Hearts

Foto: Per Kristiansen, Warner Music Sweden/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Hur känns det för dig att ha röstats vidare till Andra chansen?

– Fantastiskt kul! En dröm som blev sann!

 

Hur har du laddat upp inför programmet?

– Tränat mycket på låten. Försökt att gå in i en bubbla och gå in med inställningen att göra mitt bästa och ha kul.

 

Kommer det att bli några förändringar i scenframträdandet?

– Nej, inga större förändringar till Andra Chansen men man kan alltid toppa med små detaljer. Är väldigt nöjd och stolt över hur det blev.

 

Vad skulle det betyda för dig att nå finalen i Melodifestivalen 2021?

– Det hade verkligen betytt allt! Det är så himla stort och verkligen något jag vill. En dröm! Det hade varit extra kul eftersom det är svenska folket som väljer.

 

Din motivering till att tittarna ska rösta ”Beat of Broken Hearts” till final!

– Om man gillar min låt och mitt nummer lika mycket som jag gör så tycker jag man ska rösta på mig. Det är en låt med mycket girlpower och det gillar jag!

 


8. Efraim Leo – Best of Me

Foto: Matilda Hammar/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Hur känns det för dig att ha röstats vidare till Andra chansen?

– Det kändes nästan overkligt! Var så otroligt svår konkurrens i lördags, så det faktum att svenska folket röstade vidare min låt kändes så roligt!

 

Hur har du laddat upp inför programmet?

– Har vilat upp mig ordentligt. Blev inte så mycket sömn i helgen så det kändes väldigt skönt att få ta igen det. Har också träffat familjen och landat i vad som precis har hänt. Nu visualiserar jag mig numret varje dag för att bjuda på en så bra show som möjligt på lördag.

 

Kommer det att bli några förändringar i scenframträdandet?

– Inte vad jag vet nej. Ska absolut kolla på om det finns något att förbättra men i det stora hela så kommer det nog inte vara jätteannorlunda då jag är väldigt stolt och nöjd med hur det ser ut.

 

Vad skulle det betyda för dig att nå finalen i Melodifestivalen 2021?

– Det hade varit så himla kul. Jag hoppas självklart på det. Men oavsett vad som händer så är jag så glad att jag har kommit så här långt!

 

Din motivering till att tittarna ska rösta ”Best of Me” till final!

– Jag har lagt så extremt mycket av min tid och energi på den här låten och mitt nummer och det hade varit så otroligt kul att få framträda med det en gång till. Låten är en sån härlig energibomb och att få bjuda alla där hemma på mer underhållning hade varit en dröm som blev verklighet.

 

 

Panelen tycker till


Jag VILL se

Klara Hammarström i final därför att Klara har den klart bästa låten och är den mest rutinerade artisten. I min mening så är ”Beat of broken hearts” ett topp-5 bidrag i finalen.

 

Jag TROR att

Klara Hammarström går vidare till final. Att ha en bra låt innebär såklart aldrig att man är given vinnare, men Klara är dessutom en etablerad artist och har en stark fanbase. Hon är redan är tv-kändis, och torde inte ha några problem att locka röster enbart genom att var den hon är.


Haris valde att inte tycka till om låtarna.

Jag VILL se

Klara Hammarström i final därför att hennes låt är mer direkt och scenframträdandet är snyggt uppbyggt. Efraim Leo är också duktig och hans låt är bra, men jag tycker Klara har en bättre låt och framträdande.

 

Jag TROR att

Klara Hammarström går vidare till final men jag är inte helt säker. I sådana här dueller har tittarna en tendens att inte rösta som man själv tror att det blir så det skulle lika gärna kunna bli Efraim Leo som tar det istället. Men jag måste gå på magkänsla och då blir det Klara som får finalplatsen. Jag tror och tycker precis som Adrian att Klara Hammarströms låt är topp 5-material i finalen och skulle hon ta sig dit är det nog hon som kan placera sig högst bland de fyra som går vidare från Andra chansen.


Jag VILL se

Klara Hammarström i final. Förra året gjorde hon såpass starkt intryck på mig att det fortfarande finns kvar även fast låten inte är lika stark i år men hon har en härlig röst och utstrålning.

 

Jag TROR att

Klara Hammarström  går vidare till final. Är dock väldigt osäker för Efraim bjuder på mer underhållning att titta på, men Klaras klara stämma ska nog fixa det här.


Jag VILL se

Klara Hammarström i final, men egentligen har jag inte varit särskilt hänryckt av någon av dessa två låtar. Båda fick ganska svaga betyg från mig i deltävlingarna. Men Klaras låt är en aning bättre.

 

Jag TROR att

Klara Hammarström går vidare till final, fast jag är bara 51% säker på det. Denna duell känns som det kan sluta hur som helst. Denna duell kan stå och falla med väldigt mycket här. Dagsform, vilka som aktivt kommer rösta, etcetera.


Jag VILL se

Efraim Leo i final… Nej vänta, det vill jag faktiskt inte. Men jag vill inte se Klara i finalen heller så det är dött lopp för mig.

 

Jag TROR att

Klara Hammarström går vidare till final. Hon har en större fanbase och ligger bättre till i oddsen. Jag chansar på att hon går vidare. Men då jag egentligen inte vill se Efraim Leo i final kan lik väl han gå vidare.


Jag VILL se

Efraim Leo i final därför att jag gillar låten och dess energi. Jag tycker att Efraim känns som en spännande artist och en charmig kille, men jag vill samtidigt poängtera att jag gillar bägge bidragen i denna duell.

 

Jag TROR att

Efraim Leo går vidare till final. Här ska jag poängtera att det är en svårtippad duell för mig. Klaras framträdande var väldigt effektfullt med pyroteknik och hon känns väldigt trygg på scenen. Det känns som att hon har utvecklats sedan förra årets debut. Men jag tror att Efraim går vidare för att låten sätter sig direkt medan Klaras låt behöver man höra några gånger för att den ska fastna.


Jag VILL se

Klara Hammarström i final därför att hennes bidrag är mycket starkare och är en större utmanare till övriga finalister i årets Melodifestival. Även om det finns en del igenkännande i hennes bidrag vs andra välkända låtar i världen, så smittas jag av hennes glädje och genuina framtoning på scenen. Hon hade dock gärna fått röra på sig lite mer än den staty hon på något sätt påminner om.

 

Jag TROR att

Klara Hammarström går vidare till final för att hela produktionen av hennes framträdande känns mer arbetad och att låten är mycket bättre. Efraim är bra, men tror han behöver bli varmare i kläderna för den här typen av evenemang!

 


 

Kommentera