Julkalendern: Ukraine Calling – Lucka 18

ukrainecalling-header-18

Ukraina står värd för ESC 2017 efter Jamalas seger i våras. Nu inför att år 2016 ska tacka för sig tänkte vi inleda säsong 2017 med att presentera alla tidigare tävlande som Ukraina har haft på ESC-scener sedan debuten 2003. Detta gör vi i vår julkalender som i år går under namnet Ukraine Calling.

Idag, den 18 december, får ni läsa om en av Robbans favoritbidrag i en tidigare nationell final.

Notering innan vi börjar: Eftersom Ukraina bara har deltagit 13 gånger i ESC har vår skribent Robban, som är en flitig följare av länders nationella uttagningar, valt ut 11 favoritlåtar från Ukrainas tidigare nationella finaler. Idag är en sådan dag…

 

NF 2012: Oxana Nesterenko – ”Mondo Blu”

Oxana Nesterenko handlar dagens lucka om. En sångerska som ställde upp i Ukrainas nationella uttagning till ESC 2012.

 

Ukraina hade en intressant uttagning till år 2012. Ett bidrag som jag fastnade för lite extra var bidraget ”Mondo Blu” med Oxana Nsterenko. Östeuropeisk operapop som det tyska schlageroraklet Ralph Siegel stod bakom.

Den 18 februari 2012 hölls den nationella finalen bestående av 21 bidrag. Oxana Nesterenko kom på bronsplats (3:e plats) och fick inte åka till Baku och tävla, utan segern gick istället till Gaitana med ”Be My Guest” som placerade sig på 15:e plats i ESC-finalen.


 

Kommentera