« Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2021 »MELODIFESTIVALEN 2020. Den 60:e upplagan av Melodifestivalen kommer att avgöras mellan den 1:a februari och 7:e mars 2020 med trion Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin som programledare. Enligt det regelverk som SVT presenterade sommaren 2019 är det beräknat att 28 bidrag kommer att tävla om segern, och detta genom fyra deltävlingar, ett uppsamlingsheat och slutligen en final.

 

Tävlingsupplägg

För att utse tävlingsbidragen kommer SVT använda sig av två olika antagningsprocesser: en nationell antagning där en urvalsjury väljer ut bidrag och en där SVT själva väljer ut bidrag. Bägge parter utser 14 bidrag vardera. En plats i SVT:s del i startfältet har getts till Amanda Aasa, som var en av finalisterna i Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa 2019. Inför tävlingen kommer hon att få ta fram ett nytt bidrag till sig själv eftersom att P4-bidraget framförts offentligt före Melodifestivalen 2020 ens hunnit börja.

Har du några frågor om själva uttagningsprocessen så är det enklast att mejla dessa till SVT-redaktionens mejl mello2020@svt.se

 

Mer information

Förutom tidigare nämnda Amanda Aasa är det inte känt vilka resterande 27 akter som ska tävla (även om kvällstidningarna ger sina “uppslag” i frågan). SVT planerar att meddela startfältet under senhösten 2019. Exakt datum är inte känt.

Det är heller inte känt om SVT tänker göra några större/mindre regeländringar utöver det regelverk som presenterades under sommaren 2019. Skulle det komma att hända kommer vi såklart att uppdatera er om det.


Fakta


 • Värdstäder
 • – Deltävling 1 (Linköping, 1 februari)
 • – Deltävling 2 (Göteborg, 8 februari)
 • – Deltävling 3 (Luleå, 15 februari)
 • – Deltävling 4 (Malmö, 22 februari)
 • – Andra chansen (Eskilstuna, 29 februari)
 • – Finalen (Stockholm, 7 mars)

 • Röstningssystem
 • Inte presenterat

 • Programledare
 • Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin

 • Vinnare
 • Inte avgjort

 

Turnéstoppen 2020


Städerna nedan är de orter som Melodifestivalen 2020 kommer att besöka. De gröna städerna representerar Deltävlingarna, röd stad representerar Andra chansen och gul stad representerar Finalen.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen