Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Andra chansen 2020: Fakta om duell 1

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Snart avgörs Andra chansen i årets Melodifestival, men först ska vi kolla in startfältet. I denna artikel presenterar vi artisterna i den första duellen. Vi kommer även att välja vem av dessa två akter vi personligen vill se i finalen.

Du får också gärna rösta på din favorit i duellen. Klicka här för att komma till vår Facebookomröstning (som är öppen till och med lördag 29/2).

 

Vilka tävlar?


Anis Don Demina
Vem är som oss?

Anis Don Demina är artist, DJ, låtskrivare och Youtuber. Det stora genombrottet kom år 2017 då han fick skivkontrakt och släppte singeln “On My Mind”. Året därpå debuterade han i Melodifestivalen då han spelade saxfon till låten “Shuffla” som sjöngs av Samir & Viktor. Ett år senare, 2019, tävlade Anis som artist i tävlingen tillsammans med Zeana och låten “Mina Bränder”. De slutade dock på en snöplig femteplats i sin deltävling och tog sig därför inte vidare till finalen.

I år, 2020, ställde han upp igen och denna gång tog han sig från deltävling till Andra chansen med bidraget “Vem är som oss?”. Den har han gjort tillsammans med Anderz Wrethov, Johanna Elkesdotter Wrethov och Robin Svensk.


Ellen Benediktson & Simon Peyron
Surface

I Melodifestivalen 2020 har artisterna Ellen Benediktson och Simon Peyron gått ihop till en duo i tävlingen. Lite kort kan man säga att bägge två är artister som på olika håll slagit igenom på olika sätt.

Simon var tidigare sångare i metalbandet Outtrigger men är numera främst låtskrivare och producent medan Ellen skrällde sig till final i Melodifestivalen 2014 med låten Songbird och fick därmed in en fot i branschen. Simon deltog även han i Melodifestivalen 2014 med Outtrigger och låten Echo som tog sig till Andra chansen. Ellen deltog även år 2015 med låten Insomnia.

2020 ställde de alltså upp som en duo med låten “Surface” och den har Ellen varit med och gjort tillsammans med Paul Rey, Laurell Barker, Anderz Wrethov och Sebastian von Koenigsegg.

 

 

Vi tycker till!Jag VILL se

Anis Don Demina i final, därför att finalen behöver en ordentligt glad upptempo-låt med energi och attityd. Just nu är det väldigt allvarliga tongångar i finalstartfältet, så det vore bra för underhållningen om Anis går till final. Hans bidrag är också den enda inom hip-hop genren, så den färgklicken behövs! Men, och ett stort MEN, är att detta är ett bidrag som kandiderar till sistaplatsen i finalen.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final. Låten går fenomenalt bra på hit-listorna, och han är betydligt mer uppmärksammad än Ellen och Simon. Det är två diametralt olika bidrag, och Anis är mer publikfriande – det är det enda som behövs.

 Jag VILL se

Ellen Benediktson & Simon Peyron i final, därför att jag tycker det är en bättre låt. Det är det enklaste svaret. Det mer utvecklade svaret är att jag finner Anis typ av musik rätt tråkig. Jag är inget större fan av svensk rap. Det är rätt tråkigt. Dessutom tycker jag att Ellen och Simon är två riktigt begåvade sångare, som har en fin kemi i denna låten. Även om jag hade hoppats på en mer metal-orienterad återkomst till Mellon från Simon så får jag nöja mig med denna trevliga ballad.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final. Detta är givetvis en gissning, men det känns som att Anis har en rätt stor grupp unga följare som kommer gratisrösta via appen. Det kommer ge honom en stor fördel i denna duell.Jag VILL se

Ellen Benediktson & Simon Peyron i final, därför att jag tycker deras låt är bättre än Anis Don Deminas. Ellen och Simon har en härlig kemi mellan varandra på scenen medan Anis låt mest känns som en träningslåt. För min del blir hans låt lite för intensivt, och dessutom vill jag ge minus till att han har för mycket pålagda körer i refrängen. Så för min del är valet enkelt!

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final. Egentligen är det en ganska enkel gissning, därför att Anis har en stor följarskara, hans låt tilltalar fler publiker än vad Ellen och Simon gör och även om jag personligen gillar “Surface” mer än “Vem är som oss?” så sjunger man med direkt här. Med anledning av det gissar jag att duellen blir till Anis’ fördel här och jag skulle heller inte bli förvånad om han vinner helt eller åtminstone delvis överlägset. Dessutom hade det varit roligt att ha åtminstone en låt på svenska i finalen.Jag VILL se

ingen utav dessa val i finalen.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina kommer gå vidare för den är ju betydligt mer underhållande än duetten.

 Jag VILL se

Anis Don Demina i final, därför att jag anser att han bjöd på en underhållande show med en underhållande låt. Jämfört med “Surface” som fortsatt har det där problemet att det saknar ett lyft.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final, men knappt. Överlag tror jag att hade någon av dessa två låtar hade ställts mot någon annan låt tror jag inte de hade gått vidare. Men Anis har sina följare, har stream-succé på Spotify, om än att hans publik är ganska cementerad till yngre tittare.Jag VILL se

Anis Don Demina i final, därför att som panelens språkfacist så tycker jag rent ut sagt att det är skamligt att inte en enda låt på svenska gått till final. Att Anis dessutom har en ljusår bättre låt än Ellen & Simon och ett snyggare framträdande anser jag det därför självklart att Anis bör gå till final. Punkt.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final, han är populär på sociala medier och hans bidrag är ett av de mest spelade på Spotify. Dessutom har han spelbolagen med sig. Som nämnt tidigare har folk dock valt att konsekvent rösta ut svenskspråkiga bidrag i år. Jag utesluter inte att Ellen & Simon går vidare enbart för att de sjunger på engelska.

 Jag VILL se

Anis Don Demina i final, därför att det är en medryckande låt med ett underhållande nummer som man blir glad av. Man blir på festhumör och det är något man vill infinna sig i när det är final-dags.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final, med anledning att låten är både starkare och mer direkt samt att Anis har mängder av unga fans som kommer rösta som galningar.

 


 


Jag VILL INTE se

Anis Don Demina eller Ellen Benediktson & Simon Peyron i final, därför att det finns starkare låter i de andra duellerna. Jag är generellt en person som avskytt duellerna från första början och anser att man borde göra något HELT annat i andra chansen då det inte är en andra chans på lika villkor. Nu är det inte att jag tycker att någon av bidragen är dåliga, absolut inte. Det är ett jäkla drag under galoscherna i Anis bidrag och man sjunger med direkt. “Surface” har istället en skön melankoli i sig och en skön rytm. Ellens överstämma ligger för högt i volym i vissa partier, men överlag gillar jag den. Jag gillade däremot Simon än mer när han sjöng med bandet Outtrigger och skulle vilja se mer av den varan. Lite mer primalt liksom.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final, med anledning att det är ett medryckande bidrag med en kul scenproduktion.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen