Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Andra chansen 2020: Fakta om duell 2

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Snart avgörs Andra chansen i årets Melodifestival, men först ska vi kolla in startfältet. I denna artikel presenterar vi artisterna i den andra duellen. Vi kommer även att välja vem av dessa två akter vi personligen vill se i finalen.

Du får också gärna rösta på din favorit i duellen. Klicka här för att komma till vår Facebookomröstning (som är öppen till och med lördag 29/2).

 

Vilka tävlar?


Malou Prytz
Ballerina

Malou Prytzs musikkarriär startade så sent som 2019 då hon var en av de tävlande i Melodifestivalen. Bidraget hette I Do Me och eftersom att ingen visste vem Malou var då var hon ingen av förhandssnackisarna att ta sig till final. Men det blev helt tvärtom då Malou, blott 15 år (men fyllde 16 ett antal veckor senare) tog sig direkt till finalen i Stockholm. Där blev det förvisso en sistaplats i protokollet, men nu var hon såpass välkänd att karriären kunde börja. Till sommaren 2019 släpptes EP:n Enter (lyssna på låtarna här) innehållandes fem nya singlar samt “I Do Me”.

Ett år senare är Malou med i Melodifestivalen igen och den här gången gick hon vidare till Andra chansen. Hennes bidrag heter “Ballerina” och den har gjorts av trion Thomas G:son, Peter Boström och Jimmy Jansson.


Paul Rey
Talking In My Sleep

När Paul Rey år 2015 blev signad till Epic Records, och släppte sin debut EP “Good as hell” kom han i kontakt med Quincy Jones som numera är hans mentor. Han har varit förband till amerikanska gruppen Fifth Harmony och turnerat med Nico & Vinz. 2017 gjorde han musik med bl.a Snoop Dogg och har släppt flera singlar under sin karriär.

2020 gjorde han debut i Melodifestivalen, både som artist och låtskrivare. Förutom sitt eget tävlingsbidrag “Talking In My Sleep”, som han har gjort tillsammans med Lukas Hällgren och Alexander Standal Pavelich, tävlar han också som en av låtskrivarna till bidraget “Surface” som duon Ellen Benediktson & Simon Peyron framför. Skulle bägge bidragen gå vidare blir det alltså dubbelt så mycket att fira!

 

 

Vi tycker till!Jag VILL se

Malou Prytz i final, därför att jag ärligt tycker att hon har en av de bästa låtarna i årets Mellostartfält. “Ballerina” är en fantastiskt snygg låt, som verkligen lyckats inkorporera Sia med Mellon på ett bra sätt. Tyvärr är Malou lite av en lättviktare – bidraget hade behövt en äldre mer erfaren sångerska med mer bärkraftig röst för att nå hela vägen. Men – i vilket fall som helst – är detta en klar finallåt i mina öron!

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final, tyvärr, då det känns som att han både är creddigare och har en större fanbase än Malou. Dessutom är Paul som klippt och skuren för sin låt – vilket Malou inte är. Sådant märks, vilket får Paul att framstå som en mer trolig kandidat. Men jämnt lär det bli.

 Jag VILL se

Malou Prytz i final, därför att jag faktiskt har “Ballerina” som favoritlåt i årets tävling (Tillsammans med Dotter). Vet inte varför, men det bara är något med låten som fått mig att fastna för den och jag kan inte slita mig loss från den. Tycker Malou utvecklats en hel del sedan förra året. Låten känns som något man hade kunnat höra Sia framföra. Den verkar vara skriven i det stuket. Men Malou gör ett riktigt bra jobb med denna låt och jag tycker verkligen om det.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final. Men jag vill samtidigt säga Malou Prytz. Tror detta blir den jämnaste duellen. Båda har bra låtar. För Paul Rey har även han en riktigt fin ballad. Jag blev mest besviken att dessa två låtar placerades i samma duell då det var de två låtarna jag gillade mest i Andra Chansen. Nu försvinner en av dem garanterat.Jag VILL se

Malou Prytz i final därför att första gången jag hörde låten på plats i SAAB Arena torsdagen den 6:e februari fångades jag direkt av både låten och Malous sätt att tolka den. Det hade jag inte trott innan jag klev in där att Malou skulle vara min stora favorit i den deltävlingen. Anledningen var att jag var inte lika hype på hennes fjolårsbidrag men “Ballerina” den är fin. Nu är det inget fel på Paul Reys låt heller, men jag gillar “Ballerina” mycket mer.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final. Och det tror jag med gissningen att han har en större följarskara och att publiken om möjligen vill ha åtminstone en ballad i finalen. Samt att Paul gör ett bra framträdande med låten och att det är en välskriven sång som sätter sig på första lyssningen. Det är en svår duell att tippa för det känns verkligen på riktigt som det är 50/50 i vem av dem som går vidare.Jag VILL se

Malou Prytz i finalen. Hennes låt har växt under denna tiden och tycker den t.o.m är bättre än Hanna Ferms låt. Dock behöver hon jobba på framträdandet lite och sin outfit.

 

Jag TROR att

Malou Prytz kommer gå till finalen för den passar alla åldrar. Paul kanske är något för okänd för att gå hem hos den stora publiken. Då jag tycker att han var så himla trevlig som person vid intervju-tillfället i Göteborg hade jag velat att låten var bättre.Jag VILL se

Paul Rey i final, därför att jag personligen tycker han har en betydligt bättre ballad som backar upp honom som jag kan sitta och digga med till. Plus en mer unik sångröst till det.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final, med anledning att han verkar mycket mer rutinerad i sitt artisteri och redan har en “färdig” inriktning. Det är förvisso två väldigt radio-lämpade låtar, men Malou tycker jag faller på att hon inte helt vuxit in sig i den stilen.Jag VILL se

Malou Prytz i final, därför att jag blev berörd av hennes låt och framträdande redan i deltävlingen. Pauls bidrag är för mig ren mellanmjölk.

 

Jag TROR att

Malou Prytz går vidare till final, det är egentligen en ren önsketippning. Det är troligt att Paul går vidare, men jag vill inte utesluta Malous chanser riktigt än.

 Jag VILL se

Paul Rey i final, därför att både låten och artisten hör hemma där. Jag var ju på plats i Göteborg där han tävlade första gången och trodde han skulle gå direkt till final. Har lyssnat en hel del på låten i efterhand och tycker att numret är riktigt snyggt och låten är en av de bästa ur årets upplaga. Jag hade dessutom förmånen att träffa Paul på artisthotellet i Göteborg för en intervju-stund och man har fått personliga band sinsemellan. Malous låt fastnade jag aldrig riktigt för, så det blir ett tämligen enkelt val för mig.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final, men det kommer säkerligen bli en jämn duell, men med en liten fördel till Paul. Hans låt tillför verkligen något till finalen eftersom vi redan har tillräckligt många poplåtar i finalen av kvinnor som dessutom är bättre, så en mysig soul-arenapop-ballad i Ed Sheeran-spåret hade suttit fint i finalen. Paul känns säkrare och tryggare och låten känns bättre och fräschare.

 


 


Jag VILL se

Malou Prytz i final, därför att jag helt enkelt tycker låten är en aning vassare och fastnar bättre. Båda två är imponerande personer och skulle kunna representera Sverige väl, men det var inget av deras scenproduktioner som föll mig i smaken – alls! Generellt tycker jag just scenproduktionen och nummer som konstruerats inte hängt ihop med låten. Kolla bara Klara Hammarström i fel outfit där hon sjöng om att hon inte behövde någon annan, hon dansar själv – och ändå har hon 4 danserskor med sig. Det känns lite så med Malous framträdande också, där hon sjunger om att hon dansar själv i en mörk arena. Varför var hon helt enkelt inte själv i en mörklagd arena. Paul Rey har också en riktigt bra låt och är en utomordentlig låtskrivare, men ser lite malplacerad ut själv istället, var är personen han drömmer om?  Nä, jag är inte bäst på att tänka ut sånt här alla ggr, men det känns surt i munnen när man uppfattar något som avviker.

 

Jag TROR att

Malou Prytz går vidare till final, men bara med anledning att det kanske väger över till Malous fördel. Men det blir nog “a close call” 55/45 kanske!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen