Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

The Mamas: “Vi ville inte vara utan varandra”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den första deltävlingen i Linköping fick vi oss en pratstund med trion i The Mamas, som tävlar med bidraget “Moves”.

The Mamas slog igenom i Melodifestivalen 2019 då de körade bakom John Lundviks Too Late For Love från deltävling till final i Melodifestivalen och sedan även på plats i Eurovision i Tel Aviv. Efter de fortsatte de valde de att fortsätta som grupp eftersom de kände att det fanns för mycket bra energi för att inte fortsätta.

Vi ville inte vara utan varandra utan bara fortsätta att sjunga tillsammans, säger de.

 

Deltar i Melodifestivalen som trio

Trots att gruppens grundare Parisa Renita valde att hoppa av på grund av andra engagemang har The Mamas alltså fortsatt, först gjorde de en miniturné med John Lundvik och därefter gjorde de en egen julshow. Och nu är de med i Melodifestivalen som en egen akt. Som dessutom får inleda hela festivalen 2020!

 

Vad inspirerade er att ställa upp i Melodifestivalen?

– Vi hittade en låt som vi alla tre gillade, och efter att vi hade träffat låtskrivarna en första gång i studion kände vi att det var helt rätt, säger de med glädje.

 

Göra rörelsen större

The Mamas mål med sin medverkan i Melodifestivalen 2020 är att skapa en rörelse med syftet att “to move people”, något som har en speciell betydelse för dem.

– Låten handlar om att lyfta varandra och att älska varandra i stunder när man själv faller att det finns någon för dig där. Helt enkelt att du kan inte bara stanna där, utan du måste fortsätta gå vidare och leva ditt bästa liv, säger de.

 

Skulle gärna representera Sverige i Eurovision

Att tävla i Melodifestivalen innebär också att det kan bli seger, och vid en sådan skulle The Mamas inte ha något emot att representera Sverige i Eurovision i Rotterdam. Däremot vill de inte tänka på det just nu.

– Vi är inte där ännu, i våra sinnen försöker vi njuta av ögonblicket här. Men det skulle förmodligen vara en del av vår resa en dröm går i uppfyllelse. Och vara fantastiskt, säger de med ett leende.

 

Med det tackar vi The Mamas för pratstunden och önskar The Mamas stort lycka till i Melodifestivalen!

 

Fakta: The Mamas


The Mamas slog igenom i Melodifestivalen 2019 då de körade bakom John Lundviks Too Late For Love från deltävling till final i Melodifestivalen och sedan även på plats i Eurovision i Tel Aviv. Det var sångerskan Paris Renita som drog ihop gruppen på initiativ av John Lundvik som sökte den bästa uppbackningen på scenen i låten. Paris valde ut tre andra sångerskor: Lolou Lamotte som slog igenom i Idol 2008 och hon var också sidekick åt Behrang Miri när han tävlade i Melodifestivalen 2013, Dinah Yonas Manna som även hon körat bakom andra artister tidigare (bl.a. Jonas Gardell i Melodifestivalen) och Ashley Haynes som valde att avsluta sitt jobb i USA för att helhjärtat ägna sig åt The Mamas i Sverige.

Efter Eurovision valde Paris Renita att lämna gruppen på grund av att det krockar med andra åtaganden hon har. Men den kvarvarande trion har under hösten 2019 verkligen slagit igenom stort runt om i Sverige, både med John Lundvik och nu på egna ben. De kommer också att tävla själva som trio i Melodifestivalen 2020 med låten “Move” som är gjord av Melanie Wehbe, Patrik Jean och Herman Gardarfve.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen