Malou Prytz: ”Det är inte samma popdänga som förra året”

MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den första deltävlingen i Linköping fick vi oss en pratstund med Malou Prytz, som tävlar med bidraget ”Ballerina”.

 

Från okänd till känd

Inför Melodifestivalen 2019 var det ingen som visste vem den då 15-åriga Malou Prytz från Ryd i Småland var. Men så snart hon ställt sig på scenen i Malmö Arena och framförde sin I Do Me var det inget snack om saken. Hon röstades vidare direkt till finalen i Friends Arena. Även om hon sedan kom på sista plats där så var musikkarriären igång på allvar. Och det år som gått har varit väldigt roligt för henne.

– Det har varit jättelärorikt, jag har fått träffa många nya människor, jag har fått släppa flera nya låtar och en EP, och jag har fått åka på min första egna sommarturné med mina egna låtar. Så det känns fantastiskt kul, säger Malou.

Ett av de många händelser som Malou minns som roligast var när hon fick spela in låten All Good som en duett med den tyska artisten Millé. Musikvideon spelades också in Tyskland.

– Sedan hade vi även en stor spelning i september med över 7000 i publiken och som sändes live på TV, säger Malou.

 

Tillbaka i Melodifestivalen

Nu har det gått ett år sedan hon slog igenom som artist och då är hon tillbaka där allt började, dvs. i Melodifestivalen. Denna gång tävlar hon i den första deltävlingen mot bland andra Melodifestivalvinnaren Robin Bengtsson, förhandstippade Felix Sandman och The Mamas. Men Malou är riktigt taggad på att köra igång.

– Det känns fantastiskt kul, det var så himla roligt förra året så jag är jättetaggad till lördag. Vi har jobbat jättemycket en lång period så det känns roligt att vara på plats, säger hon.

 

Vilka är de stora skillnaderna dina Melodifestivalbidrag ifjol och i år?

– Det är inte samma upptempolåt, det är mer midtempo. Sedan hela framträdandet är mörkare och mystiskt. Så det är inte samma popdänga som förra året och inte lika färgglatt, säger Malou.

 

Till sist, om du går till final – vem tar du med dig?

– Felix Sandman kanske, säger Malou med ett leende.

 

Med det tackar vi för intervjun och önskar Malou lycka till i årets Melodifestival!

 

Fakta Malou Prytz


Malou Prytz föddes den 6:e mars 2003 i Ryd i Småland. Hennes musikkarriär startade så sent som 2019 då hon var en av de tävlande i Melodifestivalen. Bidraget hette I Do Me och eftersom att ingen visste vem Malou var då var hon ingen av förhandssnackisarna att ta sig till final. Men det blev helt tvärtom då Malou, blott 15 år (men fyllde 16 ett antal veckor senare) tog sig direkt till finalen i Stockholm. Där blev det förvisso en sistaplats i protokollet, men nu var hon såpass välkänd att karriären kunde börja. Till sommaren 2019 släpptes EP:n Enter (lyssna på låtarna här) innehållandes fem nya singlar samt “I Do Me”.

Under hösten började Malou gymnasiet samtidigt som hon åter har fått en plats i Melodifestivalen. Den här gången heter låten “Ballerina” och den har beskrivits som en “modern arenalåt som handlar om att stå på egna ben”. Låten är gjord av trion Thomas G:son, Peter Boström och Jimmy Jansson.

 


 

Kommentera