Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Andra chansen 2020: Fakta om duell 4

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Snart avgörs Andra chansen i årets Melodifestival, men först ska vi kolla in startfältet. I denna artikel presenterar vi artisterna i den andra duellen. Vi kommer även att välja vem av dessa två akter vi personligen vill se i finalen.

Du får också gärna rösta på din favorit i duellen. Klicka här för att komma till vår Facebookomröstning (som är öppen till och med lördag 29/2).

 

Vilka tävlar?


Méndez ft Alvaro Estrella
Vamos Amigos

Duon Méndez feat. Alvaro Estrella ställer upp tillsammans i Melodifestivalen med låten “Vamos Amigos” som är gjord av Palle Hammarlund, Jimmy Jansson, Jakke Erixson och Mendez. De tävlade i den andra deltävlingen och tog sig hit till Andra chansen.

Både Méndez och Alvaro har tidigare tävlat i Melodifestivalen men då inte som en duo. Méndez har t.ex. medverkat tre gånger tidigare i Melodifestivalen: 2002 kom han tvåa med låten “Adrenaline”, 2003 med låten “Carneval” som inte gick till final och 2018 med låten “Everyday” som slutade på sista plats i finalen (trots ett enormt stöd från tv-publiken), medan Alvaro debuterade som artist i Melodifestivalen 2014 med låten “Bedroom”. Den gången tog han sig inte vidare från sin deltävling.


Drängarna
Piga och dräng

Gruppen Drängarna består idag av Mange Olsson, Robert Åhlin, Olav Fossheim samt Anders Wigelius. Drängarna gjorde sig kända år 1995 då den första singeln släpptes. Låten hette “Vill du bli min fru” och den blev en stor succé. Sedan dess har det rullat på för bandet som släppt inte mindre än åtta album från debuten till 2016, och därtill en rad singlar. Ett bakslag kom dock år 2002 då gruppen fälldes för plagiat i sin debutsingel och de fick betala skadestånd och rättegångskostnaderna. Trots den incidenten har Drängarna fortsatt med musiken och släppte sitt senaste album Vilket Hålligång! så sent som år 2016.

I år, 2020, firar gruppen sitt 25-årsjubileum vilket de bland annat uppmärksammar med att för första gången tävla i Melodifestivalen. Deras bidrag heter “Piga och dräng” och den är gjord av av Anders Wigelius, Robert Norberg och Jimmy Jansson. Bidraget tog sig vidare från deltävling 3 i Luleå.

 

 

Vi tycker till!Jag VILL se

Méndez ft Alvaro Estrella i final, därför att Mendez nu tävlar med en betydligt bättre låt än sist. Men jag ska i all ärlighet medge att denna duell är lite pest eller kolera för mig, då båda låtarna är plojnummer vars syfte kommer vara att öka genrebredden och underhållningen i finalen. Visst, det är viktigt, men det är också den enda behållningen här.

 

Jag TROR att

Méndez ft Alvaro Estrella går vidare till final, men det är garanterat den svåraste duellen att gissa på. Drängarna skulle mycket väl kunna ta det också, men jag väljer att tro att Mendez är lite mer bekant för tittarna.

 Jag VILL se

Drängarna i final, därför att jag tycker den andra låten passerat sitt bästföredatum. Hela latino-trenden hade sin tid för något år sedan, men är inte så hett för tillfället. Jag var inget fan då, och är inget fan nu heller. Drängarna hade varit kul bara för att. Lite nostalgi och upptempo är alltid trevligt, även om det är helt värdelöst.

 

Jag TROR att

Drängarna går vidare till final. Vi har en tendens att skicka bidrag i detta stuk till final av någon anledning. Rolandz, Ravaillacz, Owe Thörnqvist och Hasse Andersson har alla tagit sig till final med låtar som är glada men rätt dåliga som musikaliskt stycke. Denna följer samma trend och därför tror jag den går till final.Jag VILL se

Drängarna i final, men det här är samtidigt den svåraste duellen att välja och tippa tycker jag. Mitt val faller på Drängarna och det blir eftersom jag tilltalas mer av Drängarnas glädje och show. Den låten satte sig direkt medan jag var inte lika imponerad av Méndez och Alvaro i deltävlingen. Duon har förvisso en bra låt, men Drängarnas är det mer svängom i.

 

Jag TROR att

Drängarna går vidare till final, men jag höjer också ett varningens finger för att det här kan bli duellen där flest tittarröster får avgöra! Bägge två gissar jag har lika starka röstningsgrupper, de kommer med intressanta framträdanden och bra låtar. Så det hela kommer att falla på vilket party folk vill gå på i finalen. Méndez & Alvaros fördel är att de har en refräng i låten medan Drängarna bara har en dans som refräng. Däremot är Drängarnas fördel är att de har starkt stöd i ryggen precis på samma sätt som Hasse Andersson, Owe Thörnqvist och Rolandz hade sina år. Det är min gissning.Jag VILL se

Méndez ft Alvaro Estrella i final för spanska rytmer kommer alltid gå hem hos mig. Det är sommar, party och man blir glad.

 

Jag TROR att

Méndez ft Alvaro Estrella går vidare för den unga publiken har ingen relation till Drängarna som en annan har. Fast visst, 7-åringarna gillar väl detta men jag hoppas det blir som jag vill.Jag VILL se

Drängarna i final, därför att deras låt får mig mer på danshumör där på logen jämfört med “Vamos Amigos” känns som klassisk musik som baseras på forcerad glädje, vilket jag inte tycker om.

 

Jag TROR att

Méndez ft Alvaro Estrella går vidare till final, mest för att jag tror att det är just den typ av musik som många verkar tycka är “inne” och därför kommer detta favoriseras framför Drängarna. Vad jag också tror är att, oavsett vem det blir som går vidare, så tror jag vinnaren i denna duell kommer få uppträda sist ut i finalen.Jag VILL se

Drängarna i final, därför att det är årets bästa låt och en värdig representant för Sverige i Rotterdam.

 

Jag TROR att

Drängarna går vidare till final, Mendez & Alvaro är visserligen farliga motståndare. Men Piga & Dräng har spelats flera gånger på Spotify. Och då har den låten ändå legat uppe en vecka kortare…

 Jag VILL se

Méndez ft Alvaro Estrella i final. “Vamos Amigos” är bland mina främsta favoritlåtar ur årets Melodifestival-upplaga, så detta är ett tämligen enkelt val för mig. En medryckande latino-poplåt som blandar både engelska och spanska och känns som en given sommarplåga.

 

Jag TROR att

Méndez ft Alvaro Estrella går vidare till final. Två medryckande partylåtar ställs mot varandra. Drängarna har ett stort folkligt stöd, men låten är inte lika vass som “Vamos Amigos“.

 


 


Jag VILL se

Drängarna i final, därför att detta är så underbart helylle! Man är där direkt, varm sommarkväll, dansar på logen i bonnakläder, skrattar, tippar ut lite öl från sejdeln när man stampar takten. Det hade varit så himla kul om de kunde få representera Sverige i Rotterdam i maj. Det hade varit en riktig skräll!

 

Jag TROR att

Drängarna går vidare till final, med anledning att vi behöver ha med detta bidrag på svenska och att jag tror det tilltalar en bredare publik än Méndez. Vi har för lite av bra vara på just svenska! Däremot tror jag att marginalen mellan bidragen inte är så stor, för jag sjunger med lika mycket på spanska i en klockren refräng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen